Liberalii decid azi cine ii ia locul lui Blaga la sefia partidului

Sambata, 01 Octombrie 2016, ora 08:25 4118 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Aripa democrat-liberala din PNL se reuneste, sambata, la sediul central al partidului din Aleea Modrogan, pentru a analiza si a supune la vot o propunere de copresedinte in locul lui Vasile Blaga, care s-a restras in urma inceperii urmaririi penale impotriva sa.

In acest moment exista mai multe tabere inclusiv in interiorul fostului PDL, dar si o optiune a liberalilor pentru pastrarea Alinei Gorghiu ca presedinte unic, pana dupa alegerile parlamentare.

Mai multi lideri ai fostului PDL au fost vehiculati in aceste zile ca potentiali inlocuitori ai lui Vasile Blaga: liderul de la Arad, Gheorghe Falca, prim-vicepresedintii Catalin Predoiu, Adriana Saftoiu si Gheorghe Flutur, dar si europarlamentarul Daniel Buda.

Alegerea va tine cont de sustinerea pe care acestia o au in teritoriu. In plus, un cuvant important il va avea Vasile Blaga, fostul lider al PDL, care a anuntat ca, desi ramane membru simplu in partid, doreste sa contribuie la pastrarea unitatii echipei liberale.

Iata cine ar putea sa ii ia locul lui Blaga la sefia PNL. Bursa zvonurilor si ce stim cert

Dupa anuntul lui Vasile Blaga ca demisioneaza de la conducerea PNL, democrat-liberalii din partid au inceput o cursa contra cronometru pentru gasirea inlocuitorului in fruntea partidului.

Acestia invoca articoul 160 din Statutul noului PNL, care prevede ca actuala conducere a partidului este bicefala. Si atrag atentia ca orice modificare a Statutului presupune convocarea Conventiei Nationale, care ar duce la conflicte in interiorul partidului, intre cele doua aripi, dar si la iesirea din logica de campanie electorala, care ar trebui sa ii preocupe pe toti liderii de filiale, in aceasta perioada de precampanie.

In plus, potrivit acestora, exista riscul ca orice modificare la Statut, in absenta inregistrarii la Tribunal, sa fie atacata, in campania electorala, devenind o vulnerabilitate pentru partid, la alegerile parlamentare.

Desi fostii lideri PDL au exclus varianta ca acest post de copresedinte PNL sa ramana vacant, varianta ca Alina Gorghiu sa fie imputernicita sa continue singura la conducerea partidului este sustinuta de liberali si promovata, prin declaratii publice, atat de vicepresedintele Eugen Nicolaescu cat si de liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi.

La intalnirea de sambata sunt asteptati principalii lideri din fostul PDL. Este asteptata o decizie, cu atat mai mult cu cat in partid sunt deja voci care spun ca situatia copresedintiei partidului trebuie inchisa cat mai repede.

Europarlamentarul Theodor Stolojan atragea atentia intr-o interventie la RFI ca liberalii trebuie sa desemneze foarte urgent al doilea copresedinte al partidului, precizand ca un presedinte unic ar crea tensiuni emotionale la nivelul formatiunii.

De altfel, si seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus declara pentru News.ro ca cel mai corect este sa se mearga pe varianta copresedintiei, asa cum s-a stabilit la fuziune.

Potrivit unor surse din partid, urmatoarea sedinta a Biroului Politic National al PNL, in care se va valida propunerea de copresedinte, va avea loc marti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News