De ce a fost chemat, de fapt, Vasile Blaga la DNA? (Video)

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 12:47
8001 citiri
De ce a fost chemat, de fapt, Vasile Blaga la DNA? (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat, luni, la primele ore, la sediul DNA.

La intrare a precizat ca e citat in calitate de martor, intr-un dosar deschis anul trecut, insa, dupa ce a terminat discutiile cu procurorii, le-a spus jurnalistilor ca de fapt a fost chemat pentru lamuriri in cazul accidentului petrecut la inceputul lunii, in care a fost implicata masina sa, condusa de sejul IPJ Bihor.

Citeste toate declaratiile facute de Vasile Blaga inainte si dupa vizita sa la DNA

Cum concomitent cu vizita politicianului la DNA, procurorii au descins la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor si au facut perchezitii, varianta investigarii accidentului parea plauzibila.

Insa ce treaba sa aiba DNA-ul cu o tamponare? Cautand raspuns la aceasta intrebare, am aflat de la surse judiciare ca, de fapt, nu accidentul este motivul audierii lui Blaga DNA, ci ar fi vorba de ceva mai serios, de competenta procurorilor anticoruptie.

Aceeasi intrebare si-au pus-o si colegii de la News.ro si ei au aflat de la procurorii Parchetului Curtii de Apel Brasov care investigheaza accidentul respectiv ca nu a fost facuta nicio solicitare la DNA referitoare la aceasta cauza.

"Dosarul a fost repartizat unui procuror de la Parchetul Curtii de Apel Brasov si este in cercetare. Noi nu am facut nicio solicitare la DNA, deci nu putem comenta declaratiile pe care le-a facut domnul Vasile Blaga", a precizat Ramona Diaconu, procuror sef de sectie la Parchetul Curtii de Apel Brasov.

Intr-un final, DNA a anuntat oficial ca "perchezitile domiciliare in 3 locatii, situate in municipiul Oradea, din care doua sunt la sediul unei institutii publice", au fost efectuate intr-un dosar de coruptie, faptele cercetate datand din perioada 2012-2014.

Procurorii nu au dat alte informatii si nici nume, precizand ca o vor face cand "imprejurarile vor permite".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vasile Blaga audieri DNA, #Vasile Blga dosar DNA, #Vasile Blaga DNA , #PNL