Conditiile PNL pentru a vota noul Cod Fiscal

Luni, 03 August 2015, ora 19:48
2866 citiri
Conditiile PNL pentru a vota noul Cod Fiscal
Foto: Ziare.com

Copresedintele PNL Vasile Blaga a precizat, luni, in contextul discutiilor privind reexaminarea Codului Fiscal, ca reducerea TVA ar putea fi aplicata in doua etape, astfel incat taxa pe valoarea adaugata sa fie redusa la 21% de la 1 ianuarie 2016 si la 19%, de la 1 iulie.

"Codul Fiscal are o sumedenie de prevederi, foarte multe prevederi aplicabile din ianuarie 2016 daca ne referim la referim la relatiile dintre platitorul de taxe si stat. Imediat, suntem de acord sa le aplice. Dar cred ca am fost foarte clari, poate ca se poate aplica in doua etape. De exemplu, scaderea TVA. Nu merge tot 19% de la 1 ianuarie, poate ca merge 21% de la 1 ianuarie 2016, 19% din iulie", a declarat Vasile Blaga, la insistentele jurnalistilor privind pozitia PNL fata de Codul Fiscal.

PNL reface calculele lui Ponta: "Un miliard de lei, declarat fals in plus la colectarea TVA"

Copresedintele PNL a precizat insa ca liberalii vor merge la negociere cu partidele politice parlamentare, Banca Nationala a Romanie si vor astepta sa vada analizele facute de Guvern, inainte de a lua o decizie privind votul pe care il vor da proiectului de Cod Fiscal.

"Noi vrem analize clare, facute de Guvern, in primul rand. Negociem cu Guvernul, cu BNR si cu toti cei care doresc sa participe la discutii", a afirmat Vasile Blaga, precizand ca dupa 1989, dezbateri de o asemenea amploare intre fortele politice au mai avut loc doar pe teme precum intrarea Romaniei in NATO si aderarea la EU.

Liberalii ies la rampa: Ataca masurile "populiste" si cer explicatii pentru acordul cu FMI

PNL propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultari pe tema macrostabilitatii economice, echipa desemnata de liberali pentru a demara negocieri fiind alcatuita din Catalin Predoiu, Eugen Nicolaescu si Marian Petrache, a anuntat copresedintele liberal Alina Gorghiu.

Cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal va fi dezbatuta de cele doua Camere ale Parlamentului in cadrul unei sesiuni extraordinare, ce va fi convocata in perioada 24-26 august.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#PNL reducere TVA, #Blaga reducere TVA, #reducere TVA 19 la suta , #PNL