Cine vrea sa desfiinteze PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 08 Iulie 2013, ora 23:50
3928 citiri
Cine vrea sa desfiinteze PDL (Opinii)
Foto: Facebook

Pana la alegerile europarlamentare, exista nasterea partidului Miscarea Populara, iar daca plecarile care vor urma din PDL nu vor fi facute in grup, atunci fostul partid al lui Traian Basescu mai are cateva sanse. Nu multe si nu mari, ci in functie de rezultatele de la alegerile europarlamentare.

Acolo insa PDL va plati o noua factura in decontul pe care i l-a lasat Traian Basescu - propaganda desantata pe care unii europarlamentari PDL au facut-o in PE in vara lui 2012, in timpul si dupa suspendarea presedintelui.

Viitorul PDL va fi scris in mare parte in functie de aceste doua hopuri, insa ceea ce vedem ca a ajuns astazi cel mai puternic partid din urma cu doar un an ar trebui sa dea de gandit serios fostilor credinciosi ai lui Traian Basescu.

Partidul a ajuns la egalitate cu Partidul Poporului ca importanta in Parlament, ba chiar oamenii lui Dan Diaconescu sunt mai interesanti si mai cautati decat democrat liberalii. Iar de cand Vasile Blaga a preluat conducerea partidului, PDL parca nu mai transmite niciun mesaj si devine treptat un ceva fara niciun chip.

Poate ca la mijloc o fi vreo strategie avansata de PR, o tehnica inalta folosita in premiera. Cert e insa ca partidul a devenit prea repede blazat, obisnuit cu infrangerea si impacat cu destinul care pare a le rezerva multi ani in Opozitie.

Suspendarea lui Cristian Preda din si primirea lui Catalin Predoiu in PDL au fost singurele evenimente care au reamintit ca inca mai exista un partid care la inceputul lui 2012 conducea Romania cu o mana de fier in timpul protestelor din Piata Universitatii.

Imaginati-va, de exemplu, ca suspendarea lui Preda si alegerea lui Predoiu direct in functia de prim-vicepresedinte al partidului ar fi avut loc in ianuarie 2012. Inainte de proteste, acestea ar fi fost stirile despre care s-ar fi vorbit, non-stop, cel putin cateva zile. Acum ele nu mai intereseaza insa nici pe pedelisti.

Singurul punct de interes constant in privinta PDL este numele candidatului pentru alegerile prezidentiale, insa si asta doar pentru amuzamentul pe care il provoaca orice nume care ar fi propus din tabara democrat liberalilor. De cine radeti mai tare: de Udrea, Predoiu, Blaga sau de Monica Macovei pentru prezidentiale?

PDL asteapta asadar infiintarea partidului Miscarea Populara, initiativa special conceputa pentru a creste sansele celor mai fideli dintre oamenii lui Traian Basescu de a castiga un loc in Parlamentul European. Cat despre PDL, Vasile Blaga poate calcula sansele de supravietuire in functie de numarul celor care vor migra spre mai putin patata Miscare.

Dorindu-se un vehicul care sa reuneasca intreaga dreapta politica, Miscarea conceputa de angajatii de la Cotroceni are handicapul ei. E la fel de falsa ca si incercarea Monicai Macovei de a convinge, in lipsa dovezilor, ca au fost furate milioane de voturi la referendumul de demitere.

Dar PDL a ajuns aici si pentru ca a fost un partid umflat artificial, mai mereu, chiar si in cele mai bune perioade ale sale. El nu a crescut in timp, ci a explodat odata cu Traian Basescu. Cand falsul, prostia si hotia au inceput sa defileze, a urmat prabusirea. Nu doar o scadere, asa cum se intampla in partidele care cresc natural.

Pe de alta parte, presupun, Vasile Blaga stie ca din momentul in care Traian Basescu a anuntat ca se desparte de PDL, viitorul sau va fi care pe care, intr-o confruntare niciodata directa, dar ca va fi dusa pana la capat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#desfiintare PDL, #sanse supravietuire PDL, #Miscarea Populara PDL, #candidat prezidentiale PDL , #PDL
Comentarii
Poza fgrooster
fgrooster
rank 5
Poza Stipulez
Stipulez
rank 1
Noi, noi cei multi,vrem desfiintarea pdl si avortarea miscarii de