Boureanu: Nu exclud posibilitatea ca Blaga sa revina asupra demisiei

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 14:44
1512 citiri
Boureanu: Nu exclud posibilitatea ca Blaga sa revina asupra demisiei
Foto: Antena 3

Deputatul PD-L Cristian Boureanu a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate dupa sedinta conducerii partidului, ca, deocamdata, PD-L nu a facut o propunere privind succesiunea lui Vasile Blaga in fruntea Ministerului Administratiei si Internelor.

"Deocamdata, domnul Blaga este la Cotroceni, nu exclud posibilitatea ca domnia sa sa renunte la demisie. In mod sigur, aderarea la spatiul Schengen va fi actiunea care va influenta fie decizia domnului Blaga, fie alegerea succcesorului domniei sale. Insusi domnul Blaga a precizat ca nu doreste ca strategia de aderare la spatiul Schengen sa fie afectata", a spus Boureanu.

Vasile Blaga si-a dat demisia

In plus, deputatul democrat-liberal a subliniat ca PD-L nu a avut niciun cuvant de spus in privinta demisiei de luni dimineata a ministrului.

"In momentul in care ministrul a luat decizia demisiei, numai dansul poate reveni asupra deciziei. La decizia de demisie a domnului Blaga, PD-L nu are cum sa aibe un cuvant de spus", a spus Boureanu.

In ceea ce priveste viitorul succesor al lui Vasile Blaga, Boureanu a confirmat cateva dintre numele vehiculate, dar a precizat ca decizia va fi luata la nivelul presedintiei si al CSAT-ului.

"Decizia se va lua la nivelul Presedintiei, impreuna cu premierul si cu membrii CSAT, avand in vedere ca este o situatie care afecteaza siguranta nationala a Romaniei", a spus Boureanu.

Vasile Blaga si-a anuntat, luni, demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, demersul sau survenind in urma protestului politistilor de vineri din fata Administratiei Prezidentiale.

Reactii dupa demisia lui Vasile Blaga de la Interne

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca demisia lui Vasile Blaga din functia de ministru al Internelor este "un gest personal si unilateral", el adaugand ca Blaga "si-a asumat responsabilitatea pentru greselile altora".

Pe de alta parte, Cristian Boureanu a anuntat ca partidul sau a castigat alegerile organizate in weekend la Baia de Arama, ceea ce dovedeste ca "exista sustinere pentru PD-L, la nivelul tarii". Tot acesta a anuntat o intalnire PD-L cu primarii din tara, in perioada 8-9 oct la Brasov, la care se va discuta si accesarea fondurilor europene.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#demisie Blaga, #Cristian Boureanu succesori Blaga, #succesori Blaga , #demisie
Comentarii