Boc, Videanu si Ariton, audiati la DNA in dosarul lui Blaga

Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 11:52 5040 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostii ministri Emil Boc, Adriean Videanu si Ion Ariton s-au prezentat, joi, la DNA Ploiesti, pentru audieri, in dosarul in care Vasile Blaga este cercetat pentru trafic de influenta.

Primul care a ajuns la DNA Ploiesti, la ora 9:20, a fost Ion Ariton, fostul ministru al Economiei. Acesta a fost urmat la de Adriean Videanu, care a ajuns 40 de minute mai tarziu. Fostul premier Emil Boc a ajuns si el putin dupa orele 11:00, arata Mediafax.

Daca Ion Ariton a spus doar ca a fost citat de procurori in calitate de martor, Adriean Videanu a transmis jurnalistilor ca nu face declaratii "decat in fata domnilor procurori".

Cat despre Emil Boc, acesta a spus la iesire ca a dat o scurta declaratie in calitate de martor: "Am raspuns la intrebarile organului de ancheta cu privire la procedurile de organizare si functionare din partid si din cadrul Guvernului. Mai mult de atat nu pot sa va precizez", a delarat Boc, la iesirea de la DNA.

Amintim ca Vasile Blaga s-a prezentat, marti, la sediul DNA Ploiesti, pentru a i se aduce la cunostinta ca procurorii vor pune sechestru asupra unei parti din averea sa.

Vasile Blaga este sub control judiciar din 28 septembrie.

Fostul lider PNL este acuzat ca, inainte de 2012, impreuna cu Gheorghe Stefan (Pinalti), ar fi cerut si primit de la un om de afaceri circa 700.000 de euro, pentru ei si pentru PDL, in schimbul acordarii unor contracte preferentiale.

Potrivit DNA, Vasile Blaga este urmarit penal pentru trafic de influenta, Gheorghe Stefan pentru trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, iar omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila pentru cumparare de influenta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News