Blaga: Ruptura de Basescu e iremediabila in acest moment. Nu ma intereseaza soarta PMP

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 12:31
5948 citiri
Blaga: Ruptura de Basescu e iremediabila in acest moment. Nu ma intereseaza soarta PMP
Foto: Arhiva

Presedintele PDL, Vasile Blaga, declara ca ruptura partidului pe care il conduce de presedintele Traian Basescu este iremediabila "in acest moment" si ca nu va discuta cu seful statului despre fuziunea PDL-PNL.

Intr-un interviu acordat Europa FM, liderul PDL l-a contrazis pe Calin Popescu Tariceanu, care afirmase in repetate randuri ca in spatele fuziunii PDL-PNL ar fi Traian Basescu.

"Noi am spus-o foarte clar: Traian Basescu nu are nici o treaba cu aceasta fuziune. Nu e creata impotriva lui, nu e creata impotriva nimanui, e creata ca alternativa la PSD", a declarat Vasile Blaga.

Intrebat daca a discutat cu presedintele despre fuziune, Blaga a raspuns: "Nu si nici nu voi discuta. De ce sa discut? Domnul Traian Basescu este presedintele Romaniei, iar, pe de alta parte, are un partid de suflet. Nu am ce sa discut cu domnia sa".

In context, Vasile Blaga a adaugat ca el nu a fost niciodata "suparat pe presedinte" si a reamintit ca seful statului a fost cel care a atacat PDL.

Intrebat daca ruptura este iremediabila, Vasile Blaga a raspuns: "In acest moment, da. In acest moment, da, iar acest lucru l-a dorit domnia sa".

Liderul PDL a respins categoric ideea ca Traian Basescu sa devina premier dupa incheierea celui de-al doilea mandat de presedinte, cu sustinerea PDL-PNL. "Nu suntem in Rusia. Nici acolo nu da bine", a raspuns acesta.

De asemenea, intrebat ce rol ii vede presedintelui dupa incheierea mandatului, Vasile Blaga a raspuns: "Habar nu am si nu ma priveste, depinde de domnia sa".

Vasile Blaga a respins categoric si ideea unei colaborari cu PMP. "Nu ma intereseaza soarta PMP", a spus Blaga, precizand ca exclude ideea unei aliante.

"Absolut da! Eu stiu de ce s-a infiintat acest partid, toata lumea stie. Nu au avut niciun motiv sa paraseasca PDL, pentru ca nimeni nu a oprit ducerea la indeplinire a unui proiect politic, daca l-au avut. Dar nu au avut proiecte", a declarat Blaga, referindu-se la fostii colegi care au parasit PDL si au infiintat PMP.

Intrebat daca acestia ar putea reveni acum in partid, Vasile Blaga a spus ca, statutar, decizia va apartine fiecarei organizatii careia i se va adresa o astfel de cerere. "Daca vor dori, vor merge, asa cum este statutar, la fiecare organizatie si daca au lasat loc de buna ziua (...) organizatiile vor decide in consecinta", a declarat Vasile Blaga.

Blaga, despre inregistrarile cu Mircea Basescu: Am incredere in justitie

In ceea ce priveste fuziunea cu PNL, Vasile Blaga a declarat ca nu va conta denumirea viitorului partid, aratandu-se gata sa renunte la denumirea "PDL" si a precizat ca deciziile politice de fuziune vor fi luate pana la sfarsitul lunii august, dar procedurile in justitie vor mai dura, pentru ca se intra in vacanta judecatoreasca si dupa aceea in campanie electorala pentru prezidentiale, asa ca procesul va fi finalizat, cel mai probabil, anul viitor.

Blaga: Decizia pentru fuziune, pana la 1 septembrie. Partidul se poate numi PNL sau PDL

C.B.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Blaga ruptura iremediabila Basescu, #Blaga fuziune PDL PNL, #Blaga PMP , #presedinte PDL