Blaga: Referendumul este o modalitate de a fugi de responsabilitate

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 14:29
1685 citiri
Blaga: Referendumul este o modalitate de a fugi de responsabilitate
Foto: Arhiva

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a vorbit, joi, despre situatia cainilor maidanezi, sustinand ca legea care prevedea eutanasierea a fost blocata de catre USL la Curtea Constitutionala.

"Solutia exista, dar trebuie ca USL sa promulge imediat legea existenta in Parlament. In lege este propusa si eutanasierea, imi pare rau ca a trebuit sa moara un copil nevinovat ca sa ajungem la solutiile pe care le stiam deja", a declarat Vasile Blaga.

Liderul democrat-liberal a mai spus ca referendumul este o modalitate de a fugi de responsabilitate, atat in cazul cainilor comunitari, cat si in cazul controversatului proiect Rosia Montana.

Antonescu il desfiinteaza pe Oprescu: E mai logic ce spune Basescu!

Sorin Oprescu a propus, miercuri, organizarea unui referendum local legat de soarta cainilor fara stapan din Capitala, in timp ce ideea referendumului pentru Rosia Montana i-a apartinut presedintelui Traian Basescu.

"Vad ca USL deja se delimiteaza de Oprescu. Referendumul ar avea o utilitate daca bucurestenii ar fi intrebati daca vor sau nu demisia primarului general", a spus el, adaugand ca primarii din tara trebuie sa aiba la dispozitie un act normativ prin care sa rezolve problema maidanezilor. El l-a dat exemplu pe primarul din Tulcea, "mai curajos", care a rezolvat situatia prin eutanasiere.

PDL Bucuresti cere demisia lui Oprescu: Principalul vinovat pentru copilul omorat de caini

Blaga l-a criticat in termeni duri si pe premierul Victor Ponta, despre care a spus ca este "un las, un om cu personalitate dubla", in conditiile in care Guvernul condus de acesta a aprobat proiectul Rosia Montana, insa Ponta a declarat ca va vota impotriva lui in Parlament.

"Acum au vazut toti prim-ministrii si sefii de stat europeni cine conduce Romania - un las, un om cu personalitate dubla. Este un om care critica toata puterea de atunci (inceputurile proiectului Rosia Montana - n. red.) si care a ajuns sa il promoveze printr-un proiect de lege, fara sa aiba avizul ministerelor, cel al Justitiei a refuzat proiectul.

Ponta: Voi vota impotriva proiectului Rosia Montana. Antonescu se mai gandeste

Este un premier care una spune ca va face la Palatul Victoriei, alta in Parlament. Si ca sa 'lamureasca' pe toata lumea, le-a spus celor de la USL fiecare sa voteze cum vrea. O sa discutam si noi in BPN sa vedem daca merita sa participam la dezbateri", a completat presedintele PDL.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Vasila Blaga Sorin Oprescu, #Vasila Blaga Victor Ponta, #Vasila Blaga Oprescu referendum, #Vasila Blaga Ponta Rosia Montana , #presedinte PDL