Blaga: PNL cauta o solutie pentru a iesi de la guvernare, pentru ca urmeaza o "iarna complicata"

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 13:19
2176 citiri
Blaga: PNL cauta o solutie pentru a iesi de la guvernare, pentru ca urmeaza o "iarna complicata"
Foto: Arhiva

Presedintele PDL, Vasile Blaga, crede ca o buna parte din liderii PNL forteaza iesirea de la guvernare si implicit ruperea USL anticipand ca urmeaza o iarna grea, in care facturile trebuie achitate, iar Guvernul nu are banii necesari.

Declaratiile au fost facute intr-o interventie telefonica avuta miercuri, la postul B1TV, in care Vasile Blaga a spus ca "PNL cauta o solutie pentru a iesi de la guvernare" pentru ca liderii acestui partid "isi dau seama ca va urma o iarna complicata", cu probleme financiare pentru Guvern, care vor fi decontate electoral la alegerile europarlamentare si prezidentiale de anul viitor.

Liderul PDL a mai sustinut ca sondajele arata ca exista un segment important intre cei 54% care sustin USL, de circa 18%, care sustin explicit alianta intre cele doua partide, nu pe unul sau pe celalalt.

"Din experienta ruperii inclusiv a aliantei Dreptate si Adevar se stie un lucru: cine dezbina o alianta in care electoratul si-a pus sperantele va pierde", a explicat Vasile Blaga de ce PSD si PNL paseaza responsabilitatea ruperii USL de la unul la celalalt.

In context, liderul PDL s-a aratat indignat de ideea PNL de amnistiere a primarilor incompatibili. "Ei nu se gandesc la Romania?", a completat el, referindu-se la raportul MCV care se apropie si care va taxa aceasta initiativa.

Intrebat daca este convins ca PNL isi doreste iesirea de la guvernare, Vasile Blaga a raspuns: "Cel putin o parte din liderii importanti, care sunt in jurul lui Crin Antonescu, da!".

Liderul PDL a argumentat spunand ca desi Crin Antonescu a anuntat marti ca liberalii care vor mai face declaratii critice la adresa PSD vor fi dati afara din partid, primul care a facut acest lucru a fost ministrul Radu Stroe.

"Credeti ca astazi il va da afara din partid pe Radu Stroe? Nu, e un limbaj dublu pe care Crin Antonescu il aplica cum a facut si in cazul Rosia Montana (...) Daca PNL avea ceva de spus, trebuia sa spuna prin unul din cei 11 ministri din guvern. Nu am auzit nici macar unul", a mai declarat Vasile Blaga, reamintind ca in guvern nu se voteaza, ci se merge prin consens, iar daca un ministru nu este de acord cu pozitia adoptata in privinta unui proiect de lege "are o singura varianta - sa isi dea demisia".

"Sa il vedem pe domnul Antonescu daca va lua astazi o masura impotriva domnului Stroe. Va garantez ca nu va lua", a conchis Vasile Blaga.

Ministrul Radu Stroe a anuntat ca modificarea Codului Rutier se va face prin Ordonanta de Urgenta care va fi discutata in sedinta de guvern de miercuri. Varianta este exclusa de PSD, care sustine modificarea Codului Rutier prin lege in Parlament. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca daca nu se ajunge la un compromis, USL se va rupe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Blaga PNL iesire guvernare, #Blaga rupere USL , #presedinte PDL