Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Blaga: PDL va ataca la CCR proiectul legii descentralizarii

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 12:42
1359 citiri
Blaga: PDL va ataca la CCR proiectul legii descentralizarii
Foto:Arhiva

PDL va depune amendamente la proiectul legii descentralizarii si va ataca la Curtea Constitutionala acest act normativ, a declarat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL.

El a precizat ca le-a cerut democrat-liberalilor sa depuna amendamente pana la ora 13.00, amendamente care vor fi discutate in sedinta BPN al PDL.

"Timpul este extrem de scurt si desigur ca vom depune amendamente, dar, cel mai important, vom ataca la Curtea Constitutionala acest act normativ, pentru ca avem atat motivatii pe forma cat si pe fond", a aratat Blaga.

El a mentionat faptul ca a fost incalcat Regulamentul Senatului pentru ca era obligatoriu cvorumul de sedinta al Biroului Permanent al acestui for legislativ.

"Iata au luat aceasta decizie practic impotriva Regulamentului Senatului. In Camera, intr-adevar, in Birouri pot sa participe cat doresc ei pentru a lua decizii si pentru a stabili un program pentru modul de lucru in Camera, dar in Senat este obligatoriu cvorumul de sedinta al Biroului, si au fost doar 6 din 13 si avem si amendamente pe fond", a mentionat Vasile Blaga.

El a aratat ca multe dintre aceste amedamente ale PDL au fost deja materializate intr-un document al partidului de care raspunde vicepresedintele PDL Alin Tise.

"Vom ataca acest act normativ al Curtea Constitutionala. Va dati seama, vineri dupa-amiaza l-au depus, noi am cerut colegilor ca pana la ora 13:00 si nu pana la 15:00 sa depuna amendamente si le vom discuta in Biroul Permanent (al PDL-n.red.). Pe fond sunt foarte multe amendamente, ele au fost deja materializate intr-un document al partidului de care a raspuns domnul vicepresedinte Alin Tise, dar le vom discuta in BPN", a mai spus Vasile Blaga.

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis, vineri, ca grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizarii pana luni ora 15.00, iar sedinta de plen pentru procedura asumarii raspunderii Guvernului va avea loc marti.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#PDL amendamente legea descentralizarii, #PDL CCR descentralizare , #presedinte PDL