Blaga nu il da afara din partid pe Boc: Daca vrea la PMP, sa demisioneze de la primarie

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 17:00
2691 citiri
Blaga nu il da afara din partid pe Boc: Daca vrea la PMP, sa demisioneze de la primarie
Foto:stiripesurse.ro

Presedintele PDL, Vasile Blaga, l-a criticat, vineri, pe Emil Boc pentru sustinerea aratata PMP la alegerile europarlamentare, dar a spus ca nu il da afara din partid, in schimb, daca dansul doreste sa treaca la PMP, poate renunta la primaria Cluj Napoca si apoi sa isi recastige mandatul.

Declaratiile au fost facute in contextul in care legea spune ca daca un primar se inscrie intr-un alt partid decat cel in numele caruia a castigat alegerile, isi pierde mandatul.

Blaga a reamintit la Adevarul live ca PDL a organizat la Cluj cel mai mare miting din campania pentru europarlamentare, dar primarul municipiului Emil Boc, fost presedinte PDL, nu a venit, preferand sa meaga la Bucuresti la o reuniune a Fundatiei Miscarea Populara, informeaza Mediafax.

"In timpul campaniei electorale, bine, se vedea ca-l sustine pe domnul Buda la Cluj, dar ce sa inteleaga oamenii din teritoriu cand era la Arad si sustinea candidatul Miscarii Populare sau la Timisoara, unde il sustinea pe Funeriu? Lucrurile astea e clar ca nu ne-au facut bine", a mai spus Blaga.

Pe de alta parte, Vasile Blaga a explicat ca nu ar fi demn pentru el sa-l dea pe Emil Boc afara din partid.

"Daca dansul nu se regaseste, sa se regaseasca in continuare unde isi doreste. Dintr-odata, el nu mai poate dupa numele de PDL. (...) Acest lucru nu-mi place, daca doreste sa aiba un alt parcurs politic, eu sper ca nu, sa-si asume aceasta decizie, renunta la functia de primar, si-o poate recastiga din nou", a mai spus Blaga.

De luni, toate sediile PDL, PNL si FC vor fi rebranduite cu numele Aliantei Crestin Liberale

Emil Boc, fost presedinte al PDL si premier al Romaniei, in prezent primar al municipiului Cluj Napoca, a anuntat ca nu va participa, sambata, la Congresul la care se va vota fuziunea dintre PDL si PNL, spunand ca nu este de acord cu "topirea PDL in PNL", ci ar trebui facuta doar o alianta pentru castigarea alegerilor prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Blaga Boc afara PDL, #Blaga Boc PMP, #Blaga Boc demisie primarie , #PDL