Blaga: Mi-as dori ca ministrii din Guvernul lui Ciolos sa se inscrie in PNL

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 15:45
2715 citiri
Blaga: Mi-as dori ca ministrii din Guvernul lui Ciolos sa se inscrie in PNL
Foto: Arhiva Ziare.com

Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, ca si-ar dori ca ministrii Cabinetului Ciolos sa se inscrie in PNL si sa candideze pentru functii in partid.

"Eu imi doresc foarte mult ca acest Guvern sa performeze, de aceea il si sustinem, mi-as dori foarte mult ca cei care fac parte din actualul Guvern sa se inscrie in PNL, mi-as dori ca foarte multi dintre ei sa candideze - acesta nu este nici partidul meu, nici al domnului Robu, nici al doamnei Gorghiu - pentru functii in PNL si cine le va castiga, le va castiga. Acesta este un partid deschis, serios, nu este proprietate privata (...) cine va fi ales, va fi ales", a spus Vasile Blaga.

El a mai aratat ca daca PNL ar fi reusit ca prin motiunea de cenzura sa ajunga la putere, guvernul era unul PNL, dar nereusind acest lucru, liberalii au fost nevoiti sa sustina Cabinetul tehnocratului Ciolos, 'care nu este un guvern PNL'.

"Daca PNL ar fi reusit ca prin motiune de cenzura sa ajunga la putere, guvernul era PNL (...). Guvernul Ponta a cazut sub presiunea opiniei publice, a strazii. Si atunci sustinem guvernul de tehnocrati, dar pe care-l dorim depolitizat. Culmea ipocriziei este la Liviu Dragnea care sustine ca este un guvern PNL, uitand ca in acest moment majoritatea secretarilor de stat, al prefectilor, al directorilor institutiilor descentralizate apartin PSD (...) ", a spus Blaga.

El a mai aratat ca in privinta luptei anticoruptie, PNL este un partid consecvent si "de fiecare data, indiferent de cine a fost vorba (...) am votat si vom vota la vedere cand Justitia va cere ridicarea imunitatii cuiva".

Blaga a reiterat faptul ca PNL introduce zece criterii de integritate pentru fiecare persoana care doreste sa candideze la vreo functie pentru alegerile din 2016, de la cea de consilier local si judetean, pana la cea de primar, presedinte de consiliu judetean sau parlamentar.

Gorghiu: Daca Ciolos bate la usa si spune ca vrea sa fie presedintele PNL nu am niciun fel de rezerva

In alta ordine de idei, Vasile Blaga a mai anuntat ca dupa Consiliul National al PNL, din data de 11 decembrie, unde se va discuta stadiul fuziunii dintre fostul PDL si vechiul PNL, 'se vor lua si o serie de masuri care sa urgenteze fuziunea', primarul Nicolae Robu va deveni presedinte al Organizatiei Municipale a PNL Timisoara, putand sa desemneze o alta persoana in locul sau, iar presedintele PNL judetean va fi desemnat dupa Congresul din 2017.

"Aceasta este regula pentru resedintele de judet, ca acolo unde unul dintre copresedinti este primar, primarul sa devina presedinte al organizatiei municipale dar primarul are voie sa desemneze o alta persoana, ceea ce voi face si eu. Inca nu m-am gandit pe cine voi desemna", a explicat Nicolae Robu, copresedinte al PNL Timis.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Vasile Blaga guvern Ciolos PNL , #PNL