Blaga: MCV-ul nu trebuie legat de aderarea la Schengen, dar Ponta da apa la moara

Sambata, 27 Iunie 2015, ora 12:54
3025 citiri
Blaga: MCV-ul nu trebuie legat de aderarea la Schengen, dar Ponta da apa la moara
Foto: Arhiva Ziare.com

Co-presedintele PNL Vasile Blaga, a declarat sambata, la Piatra Neamt, ca Romania nu se afla in criza politica, dar faptul ca Victor Ponta nu demisioneaza din functia de premier, desi este cercetat penal, poate influenta MCV-ul si aderarea la spatiul Schengen.

Livia Stanciu: In mod cert votul in cazul Ponta se va reflecta in raportul MCV

"Situatia in care se afla Romania - unii spun ca e criza politica, dar eu nu cred - i se datoreaza lui Victor Ponta. Isi macina si bruma de credibilitate datorita actiunilor pe care le are sau nu le are zi de zi. Pana si colegii sai il roaga sa plece din conducerea partidului. Pe langa faptul ca sfideaza poporul, face mult rau Romaniei. Este tot mai greu sa intram in spatiul Schengen si sa fim cetateni de rangul intai.

Nu trebuie legat MCV de aderarea la spatiul Schengen, dar din consideratiuni politice nu am reusit pana acum si Ponta le da apa la moara. Nu il declaram vinovat, toti beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, dar nu se poate sa aiba un tratament diferit fata de alti colegi din Parlament sau de cetatenii Romaniei. Nu poate minti cu nerusinare in continuare. Nu el spunea ca daca incepe urmarirea penala isi da demisia? Iata ca nu o face. Va trebui sa depunem toate eforturile, ca partid de opozitie, cu actiuni legale, ca sa constientizeze ca nu este alt drum decat demisia, atat pentru binele Romaniei cat si pentru partidul sa", a afirmat Blaga.

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

La randul sau, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a reiterat ideea ca liberalii vor incepe, de saptamana viitoare, campania de strangere a peste un milion de semnaturi pentru a cere demisia lui Ponta din functia de premier.

"Vrem sa demitem un guvern toxic si un premier compromis. Am credinta ca premierul va intelege ca trebuie sa isi dea demisia si de aceea cred ca nu va dura foarte mult campania noastra de strangere de semnaturi. Romania merita un premier mai bun, un guvern necompromis. Orice zi in care Victor Ponta ramane la Palatul Victoria inseamna mari pierderi pentru credibilitatea Romaniei. Interesul national trebuie sa fie pus peste interesul personal al domniei sale", a afirmat Gorghiu.

Co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga sunt prezenti in judetul Neamt pentru a participa la intalniri cu activul de partid din judetele Moldovei, dar si la intrunirea femeilor liberale ce are loc la Durau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Romania MCV Schengen, #Victor Ponta urmarit penal MCV, #Victor Ponta demisie , #PNL