Blaga: La locale va fi o batalie in doi - PNL si PSD. Foarte greu alte partide vor atinge 5%

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 12:55
2153 citiri
Blaga: La locale va fi o batalie in doi - PNL si PSD. Foarte greu alte partide vor atinge 5%
Foto: Arhiva Facebook/Alina Gorghiu

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, este convins ca lupta electorala de la alegerile locale din vara anului viitor se va duce, cu exceptia UDMR in anumite comunitati, intre candidatii PSD si PNL, considerand ca va fi foarte greu ca alte formatiuni politice sa atinga pragul electoral de 5%.

Prezent, vineri, la Vaslui, la o intalnire cu membrii de partid din filiala judeteana, copresedintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat ca viata politica "nu mai seamana cu ce a fost pana acum" dupa crearea noului Partid National Liberal, lupta electorala ducandu-se pe viitor intre doua mari blocuri politice, respectiv PSD si PNL.

Liderul liberal crede ca, in acest context, la alegerile locale de anul viitor, pragul electoral de 5% va fi foarte greu de atins de alte formatiuni in afara de PNL si PSD.

"Nu mai seamana campania de anul viitor si viata politica cu ce a fost pana acum. Acum este o batalie in doi. Cu tot respectul, nu vreau sa tratez altfel alte formatiuni politice. In acest moment, batalia este intre un mare bloc de stanga, PSD, si marele Partid National Liberal. In zona lor sunt maghiarii, ei nu sunt partid si, bineinteles, inca se bucura de suportul cetatenilor romani de etnie maghiara.

Foarte greu vor atinge alte partide pragul electoral de 5%. De aceea, privim cu mare atentie modul de desemnare a candidatilor pentru ca ceea ce nu castigam noi are cele mai mari sanse sa castige PSD si invers", a declarat, vineri, copresedintele PNL Vasile Blaga.

Liderul liberal a mai afirmat ca nu mai accepta tensiunile din interiorul filialelor judetene dintre fostii liberali si fostii democrat-liberali, transmitandu-le celor care genereaza conflicte sa-si gaseasca un alt partid.

"Nu inteleg de ce mai discutam de fostul PNL si fostul PDL. Noi suntem cu totii membrii ai PNL si cine nu intelege acest lucru nu are ce cauta in partid si isi poate cauta un alt drum in politica, tara este mare, optiuni sunt destule. Am spus-o de atatea ori ca in spate podul este rupt", a mai afirmat Blaga.

La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu a transmis membrilor de partid ca adevaratul adversar politic este PSD, si nu in interiorul partidului.

"Daca s-ar intelege macar jumatate din filiale cum ma inteleg eu cu domnul Vasile Blaga, fuziunea ar fi perfecta si am castiga alegerile locale maine. Adversarul nostru nu este in interior, ci este PSD", a declarat Alina Gorghiu.

Cei doi copresedinti ai PNL se afla, vineri, in judetul Vaslui, unde vor purta discutii cu membrii de partid si conducerea filialei judetene. De asemenea, Alina Gorghiu si Vasile Blaga vor avea intalniri si cu oameni de afaceri din municipiile Barlad si Husi, urmand sa viziteze si doua fabrici din judet.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Blaga Gorghiu PNL alegeri locale 2016, #alegeri locale 2016 PNL PSD , #PNL