Blaga: Iohannis, o arma in razboiul PNL-PSD. Ce spune despre o candidatura a lui Macovei

Joi, 21 Februarie 2013, ora 12:06
3572 citiri
Blaga: Iohannis, o arma in razboiul PNL-PSD. Ce spune despre o candidatura a lui Macovei
Foto: Digi 24

Presedintele PDL Vasile Blaga a comentat inscrierea lui Klaus Iohannis in PNL, vazandu-l drept o arma in "razboiul fratricid" din USL. Totodata, acesta a salutat o eventuala candidatura a Monicai Macovei la presedintia PDL si a raspuns declaratiilor de "masluire" ale lui Cristian Preda.

Vorbind despre inscrierea primarului Sibiului in PNL, Blaga a spus ca aceasta "e clar o intarire a PNL, nu e o simpla lovitura de imagine, e un primar respectat si un om de onoare, este un om bine vazut nu doar in tara, dar si afara".

Liderul democrat-liberal il vede pe Iohannis drept o arma in confruntarile din interiorul USL, dintre PNL si PSD.

"(...) Este si un aspect clar al potentialelor razboaie fratricide din interiorul USL. Incearca fiecare din cele doua partide sa se intareasca pentru la o adica", a spus senatorul PDL.

Blaga: Daca Macovei va fi presedinte PDL, va trebui sa stea in Bucuresti, nu poti sa conduci partidul prin corespondenta

Presedintele PDL a salutat anuntul unei candidaturi a europarlamentarului democrat-liberal Monica Macovei la sefia partidului, precizand insa ca nu a avut vreo discutie cu aceasta pe marginea intentiei sale de a candida.

"Competitia e foarte bine primita in interiorul partidului. Nu stiu daca poti fi presedinte de partid de pe functia de europarlamentar. Daca va castiga, trebuie sa stea in Bucuresti, pentru ca nu poti sa conduci partidul prin corespondenta", a explicat liderul democrat-liberal.

Dorin Florea: Monica Macovei intentioneaza sa candideze la sefia PDL

Europarlamentarul Monica Macovei intentioneaza sa candideze la sefia PDL si probabil va depune o motiune in acest sens, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea.

Acesta a spus ca europarlamentarul Monica Macovei ar putea fi cel de-al treilea candidat la conducerea PDL, alaturi de actualul lider al formatiunii, Vasile Blaga, si de fostul ministru Elena Udrea.

"Asa se discuta deocamdata, nu am vazut-o, dar i-am auzit intentia", a precizat el.

Vasile Blaga a reiterat dorinta de stabilizare a partidului, mentionand ca democrat-liberalii din teritoriu au nevoie de liderii partidului, iar in partid "este nevoie de fiecare membru al partidului".

Alegeri masluite in PDL? "Cristian Preda sa spuna cat de masluite au fost alegerile din vara

Presedintele PDL a comentat si declaratiile europarlamentarului democrat-liberal, Cristian Preda, care a afirmat ca se teme de o eventuala masluire a alegerilor interne din partid.

"Domnul Cristian Preda a castigat locul din conducerea partidului la Conventia din 30 iunie, intrebati-l cat de masluita a fost atunci", a spus Vasile Blaga.

"Din pacate, dupa cum au inceput lucrurile acum, eu ma tem de o Conventie masluita, care sa fie bazata doar pe o intelegere pe termen scurt: 'Te numesc in cutare filiala, imi aduci voturi la conventie si ramanem prieteni dupa Conventie'", a spus Cristian Preda, intr-un interviu publicat joi de cursdeguvernare.ro.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Vasile Blaga Klaus Johannis PNL, #Vasile Blaga Monica Macovei PDL, #Macovei presedintie PDL, #Blaga declaratii Cristian Preda, #Cristian Preda alegeri masluite PDL , #presedinte PDL