Blaga il apara pe Oltean: Macovei s-a grabit cand i-a cerut demisia

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 07:55 1898 citiri

Presedintele PDL, Vasile Blaga, ii ia apararea colegului sau de partid, Ioan Oltean, apreciind ca europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei a gresit cand a cerut demisia acestuia.

"Monica ar fi trebuit sa aiba aceste discutii in interiorul partidului si am fi citit impreuna Statutul si Codul nostru Deontologic, care arata clar ca in momentul trimiterii in judecata cineva este suspendat din partid si in momentul in care este condamnat definitiv este exclus", a precizat Blaga, citat de Romania Libera.

Liderul democrat-liberal a mai spus ca el respecta "cu strictete" regulile interne de functionare ale partidului si de aceea nici nu a avut pana acum o reactie publica pe acest subiect.

"Eu respect cu strictete Statutul partidului. Ma uit la el cu mare atentie, ca sunt inginer, nu sunt jurist, si atunci trebuie sa-l citesc cu mare atentie", a completat Blaga.

Monica Macovei ii cere lui Ioan Oltean demisia din functia de vicepresedinte al PDL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei ii solicita lui Ioan Oltean, vicepresedintele PDL, sa demisioneze din aceasta functie, spunand ca acesta "ia decizii pentru si in numele partidului". DNA a anuntat joi inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Oltean.

"Functia de conducere pe care o ocupa Ioan Oltean il obliga sa puna interesele si imaginea partidului pe primul loc", spune Monica Macovei pe blog.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in urma cu o saptamana, ca a inceput urmarirea penala fata de Ioan Oltean, presedinte al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a PDL, vicepresedinte si fost secretar general al partidului, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si pentru favorizarea infractorului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News