Blaga ii raspunde lui Basescu: Nu e frumos sa-l concureze pe Ponta la functia de mincinos-sef

Joi, 10 Iulie 2014, ora 15:45 5397 citiri

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a reactionat dupa ce Traian Basescu l-a numit "geambas" si a spus despre el ca putea sa nu convoace sesiunea Senatului din vara anului 2012, cu putin timp inainte de suspendarea presedintelui.

"Revocarea mea din functia de presedinte al Senatului, in data de 3 iulie 2012, a fost decisa de plen, la solicitarea reprezentantilor USL, formulata intr-o sedinta de Biroul Permanent care s-a desfasurat in absenta mea", explica Vasile Blaga, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Ii transmit domnului presedinte ca nu este frumos sa-l concureze pe Victor Ponta la functia de mincinos-sef. Sper ca nu este prevazuta in pactul de coabitare sustinerea reciproca a minciunilor.

In context, este surpinzator faptul ca presedintele Basescu spune astazi aceleasi minciuni sustinute de premierul Ponta in urma cu numai doua zile referitoare la modul in care s-au desfasurat lucrurile in vara anului 2012", mai spune liderul PDL.

Basescu, despre Blaga: Acest geambas putea sa nu convoace sesiunea extraordinara in vara lui 2012

Acesta ii reaminteste lui Traian Basescu faptul ca a atacat revocarea din functie la Curtea Constitutionala.

"De asemenea, ii amintesc ca revocarea presedintelui Senatului a fost un episod al atacului impotriva institutiilor statului de drept, la fel ca si revocarea presedintelui Camerei Deputatilor, schimbarea din functie a Avocatului Poporului, punerea sub controlul Guvernului a Monitorului Oficial si suspendarea sefului statului.

Pentru toate aceste fapte concrete exista documente, stenograme ale institutiilor, pe care le poate consulta orice persoana doritoare de adevar si nu de intoxicari ieftine si reevaluari imorale, in functie de interesul politic de moment", mai spune fostul presedinte al Senatului.

Basescu: Sunt convins ca fuziunea PDL-PNL nu e posibila. Blaga a oferit partidul la taraba (Video)

De asemenea, comentand faptul ca Traian Basescu s-a declarat convins ca nu se va realiza fuziunea PDL-PNL, Vasile Blaga a replicat: "Este imoral din partea presedintelui sa se refere astazi la viitorul PDL, pe care l-a numit 'partid de fesenisti', caruia i-a spus 'Adio!' si pe care a incercat in repetate randuri sa il distruga".

"Vreau sa-i transmit presedintelui Basescu ca PDL a inteles perfect mesajul 'Adio PDL!'. Noi mergem pe drumul nostru, dupa cum dansul ar trebui sa mearga pe drumul sau alaturi de Elena Udrea si partidul sau. Ce face in continuare nu-i garanteaza decat un final de mandat lipsit de eleganta si tact.

Celor de buna credinta, printre care presedintele Basescu nu pare ca se regaseste in acest moment, le transmit ca proiectul unificarii dreptei nu are drept obiectiv doar castigarea presedintiei Romaniei in acest an", a mai afirmat Vasile Blaga.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News