Blaga: Femeile si barbatii au multe in comun, dar feminitatea nu poate fi inlocuita

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 23:15
1776 citiri
Blaga: Femeile si barbatii au multe in comun, dar feminitatea nu poate fi inlocuita
Foto: Arhiva

Organizatia de Femei a PDL s-a reunit, vineri, la Costinesti, la Scoala femeilor democrat-liberale, liderul PDL Vasile Blaga indemandu-le sa vina cu solutii si sa se uite la "doamnele care au performat si care pot merge pe strada fara a fi injurate", de la manifestare absentand Elena Udrea si Roberta Anastase.

Blaga a laudat-o pe fosta presedinta a Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, si pe cea care asigura interimatul conducerii organizatiei Cristina Traila, despre amandoua spunand ca seamana, sunt modeste, extrem de muncitoare, "nu fac parte din categoria secuvinistilor" si nu tin sa devina femei barbat.

"Ele nu tin sa devina femei barbat. Aud de multe ori teza asta. Mie nu-mi place. Femeile si barbatii au multe in comun, dar feminitatea nu poate fi inlocuita cu nimic", a precizat Blaga.

Vasile Blaga a mai spus despre Sulfina Barbu si Cristina Traila ca "fac parte din acea categorie rara, care intai dau si pe urma cer" si le-a spus femeilor PDL ca deciziile nu mai trebuie sa fie luate doar de doua-trei doamne si domni, cum s-a intamplat in trecut, mentionand ca acest lucru a facut rau partidului.

"Trebuie sa invatam ca nu doar doua-trei doamne si domni iau deciziile pentru partid. Assta ne-a facut rau. Sper ca a disparut aceasta idee", a precizat Vasile Blaga.

El a aratat ca accesul femeilor in partid trebuie sa se faca pe baza "expertizei solide in ceva" a acestora.

"Doamnelor, repet ce va spun de 20 de ani, nu va iubiti voi pe voi in primul rand. Inainte de a cere ceva barbatilor, votati-va voi pe voi!", a aratat Vasile Blaga, care a apreciat ca a vazut femei care dupa ce au ajuns in pozitii importante nu s-au mai uitat in jur.

El a mai spus ca daca acestea vor sa fie barbati atunci vor avea tot atatea femei primar PDL cate sunt acum, adica deloc.

"Daca vreti sa fiti barbati, veti fi tot atatea femei primar cate sunteti acum, adica deloc. Pe langa toate calitatile pe care le aveti, trebuie sa va pastrati pe cea mai importanta: ramaneti femei si veti castiga!", le-a indemnat Vasile Blaga pe femeile democrat-liberale.

Vasile Blaga le-a mai indemnat pe femeile democrat-liberale sa vina cu solutii si sa se uite la doamnele care au performat "si care pot merge pe strada fara a fi injurate".

Scoala femeilor democrat-liberale se desfasoara la Costinesti in perioada 14-16 septembrie si are drept slogan "Respect pentru Romania, respect pentru femei".

La manifestare au vorbit Sulfina Barbu, Cristina Traila, Anca Boagiu, Raluca Turcan si Andreea Paul, alaturi de Vasile Blaga, Cristian Preda, Cezar Preda, Mihai Stanisoara si Cristian Boureanu.

Scoala femeilor PDL de la Costinesti se desfasoara in paralel cu scoala tinerilor PDL de la Eforie Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Blaga Femei PDL, #Blaga femei PDL primari, #Blaga scoala femeilor PDL , #presedinte PDL