Blaga explica denuntul lui Valcov la adresa sa: Probabil vrea sa scape, ca si altii, de pedeapsa

Vineri, 22 Mai 2015, ora 11:50
3051 citiri
Blaga explica denuntul lui Valcov la adresa sa: Probabil vrea sa scape, ca si altii, de pedeapsa

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, la sediul PNL, intrebat despre aparitia numelui sau in dosarul de coruptie al lui Darius Valcov, ca acesta din urma "probabil vrea sa scape, ca si altii, de pedeapsa", precizand ca nu a fost implicat niciodata in atribuirea unui contract pentru firme.

"Nu i-am cerut domnului Valcov, asa cum am declarat si ieri, si nimanui, de altfel, in tara asta, sa acorde cuiva vreun contract, nici pentru firma Tehnologica, nici pentru o alta firma. Niciodata. Nu aveam niciun motiv sa ii spun lucrurile astea.

Domnul Valcov, cred, initial ca sa isi rezolve problemele fata de subordonati, probabil ca a facut astfel de declaratii acolo, dar repet: niciodata nu am fost implicat in atribuirea unui contract pentru firme, nu am fost la sediul partidului sa ii spun sa dea contracte formei Tehnologica. Probabil vrea sa scape, ca si altii, de pedeapsa sau o parte din pedeapsa", a declarat Vasile Blaga, la sediul PNL, unde liberalii se intalnesc pentru a finaliza programul de guvernare si statutul, in perspectiva Consiliului National care va avea loc sambata la Pitesti.

Vasile Blaga, denuntat de Darius Valcov la DNA - ce spune copresedintele PNL

Copresedintele PNL a explicat ca nici nu putea sa discute in 2009 cu Valcov despre contractari din 2010.

"Eu in 2009 am fost la Ministerul Dezvoltarii, si nici macar nu era pe Ministerul Dezvoltarii proiectul respectiv, ci pe Mediu", a mai explicat Blaga.

Despre afirmatiile lui Theodor Berna, Vasile Blaga a spus ca acesta ar fi declarat ca a discutat cu "doi colegi din esalonul doi, domnul Liga si domnul Popescu".

"Domnul Liga si domnul Popescu nu au venit niciodata la mine sa ma roage sau sa imi sugereze sa intervin in favoarea firmei Tehnologica", a precizat Vasile Blaga, mentionand ca fiica sa "nu il cunoaste pe Berna si nu s-a intalnit niciodata cu el".

"Cum sa controlez firma asta? E firma domnului Berna sau a cui o fi, cu cine o fi asociat", a mai spus Blaga, precizand ca Theodor Berna nu era sponsor la partid.

Numele lui Blaga, la detectorul de minciuni

Numele lui Vasile Blaga apare pomenit de martori si suspecti in dosarul de coruptie al lui Darius Valcov legat de o presupusa implicare a acestuia in legatura cu modul in care societatea lui Theodor Berna, Tehnologica Radion, ar fi castigat contracte, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Procurorii DNA redau in rechizitoriul prin care l-au deferit justitiei pe Darius Valcov modalitatile nelegale prin care societatea Tehnologica Radion a castigat o serie de contracte in defavoarea altor societatii participante la licitatii, desi acestea din urma indeplineau conditiile, in vreme ce Tehnologica Radion nu.

Darius Valcov le-ar fi declarat anchetatorilor ca in anul 2009 a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal, iar acesta i-a spus, confidential, ca stie ca in Olt se va licita pentru niste lucrari de reabilitare a retelelor de apa si canalizare, transmitandu-i, fara echivoc, ca alocarea in viitor a fondurilor pentru unele lucrari la Primaria Slatina se va face sub conditia ca Tehnologica Radion sa castige licitatiile.

Valcov a spus la detectorul de minciuni ca Blaga a intervenit pentru castigarea licitatiilor - rechizitoriu

Prin urmare, spun procurorii, suspectul trebuia sa intervina pentru anularea licitatiilor, scopul urmarit fiind acela ca Tehnologica Radion, prin reprezentantul sau, Theodor Berna, sa castige toate cele trei licitatii.

Totodata, se arata in rechizitoriu, cu prilejul testarii poligraf la intrebarea "Minti atunci cand sustii ca Vasile Blaga este cel care te-a pus in legatura cu Theordor Berna?", Darius Valcov a raspuns "Nu", iar raspunsul sau nu a provocat modificari specifice comportamentului simulat.

Darius Valcov, aflat in arest preventiv, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta, de primar, senator si ministru.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Vasile Blaga Valcov, #Vasile Blaga denunt Valcov, #Vasile Blaga acuzatii Valcov , #presedinte PDL