Blaga explica de ce PDL n-a contestat superimunitatea la CCR: A fost o necorelare (Video)

Luni, 04 Februarie 2013, ora 11:34
3275 citiri
Blaga explica de ce PDL n-a contestat superimunitatea la CCR: A fost o necorelare (Video)
Foto: B1 Tv

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a explicat de ce parlamentarii PDL nu au contestat la Curtea Constitutionala Statutul parlamentarilor, care prevedea o superimunitate pentru deputati si senatori. In opinia liderului democrat-liberal, a fost vorba despre o "necorelare".

"A fost o necorelare intre grupurile parlamentare, pentru ca nu au sesizat ca a fost vorba de o procedura de urgenta. A treia zi, cand s-au prezentat, termenul a fost depasit, din pacate", a explicat Vasile Blaga, luni.

Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Traian Basescu a spus ca PDL "pierde orice ocazie", liderul democrat-liberal a raspuns: "Este parerea domniei sale, nu comentez".

La randul sau, si fostul senator PDL Iulian Urban a criticat Opozitia, saptamana trecuta, pentru ca nu a contestat la Curtea Constitutionala Legea Statutului parlamentarilor, acuzandu-i pe nou-venitii in Parlament de blat cu USL.

Un fost senator PDL acuza Opozitia de blat cu USL: De ce se lasa toti in Basescu?

Vorbind despre faptul ca europarlamentarii USL intentioneaza sa ceara redactarea unui nou raport pe Justitie, Vasile Blaga a precizat ca le va transmite acestora ca gresesc.

"In primul rand, la ce ne raportam? La un raport suplimentar. De ce a fost nevoie de un raport suplimentar pentru Romania? Bulgarii nu il au", a mentionat senatorul PDL, care a adaugat ca "domnul prim-ministru si domnul presedinte al Senatului ar trebui sa initieze o dezbatere parlamentara ca sa indeplinim conditiile asupra indeplinirii a ce se scrie in MCV".

USL declanseaza ofensiva la Bruxelles: Vom cere CE redactarea unui nou Raport pe Justitie

Nu in ultimul rand, Vasile Blaga a sustinut ca le va propune colegilor de partid sa mute Conventia programata pentru luna mai "cat mai aproape, deoarece unii colegi au alte prioritati", inaintand ca data sfarsitul lunii martie - inceputul lunii aprilie.

In plus, vorbind despre rezultatele alegerilor partiale de duminica, presedintele PDL a afirmat ca acestea "nu sunt bune".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vasile Blaga contestare Statut CCR, #PDL contestare superimunitate CCR, #Vasile Blaga raport MCV, #USL nou raport Justitie, #Vasile Blaga Conventie PDL, #Vasile Blaga alegeri locale partiale , #presedinte PDL