Blaga: Eu cred ca vom merge singuri la europarlamentare

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 11:33
2395 citiri
Blaga: Eu cred ca vom merge singuri la europarlamentare
Foto: B1 TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca discutia despre aliante electorale cu alte formatiuni de dreapta va avea loc "la momentul oportun" si si-a exprimat convingerea ca PDL va merge singur la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor.

"PDL a spus, nu o data, ca va face aliante cu formatiuni politice care impartasesc valorile de dreapta la momentul oportun", a declarat Blaga, inainte de intrarea la sedinta conducerii PDL.

Presedintele PDL a precizat ca duminica noaptea a fost incheiata o "analiza foarte serioasa" pe baza unor cercetari de teren, care arata ca PDL e la 18%.

"Nu vrem sa fim aroganti, dar va trebui sa vedem fiecare formatiune politica ce se prezinta la alegerile europarlamentare. Sa se valideze fiecare", a mentionat Blaga, adaugand ca declaratiile facute de Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Fortei Civice, sunt "corecte", dar despre aliante se va purta o "discutie deschisa" si "la momentul oportun".

Intrebat daca va fi o lista comuna de candidati a formatiunilor de dreapta la alegerile europarlamentare, Vasile Blaga a raspuns ca e "destul de complicat, foarte complicat".

"Activele de partid ale tuturor acestor partide trebuie sa fie implicate foarte serios(...) Eu cred ca vom merge singuri la europarlamentare", a mai subliniat Blaga, adaugand ca principala preocupare a conducerii actuale a PDL este reconstuctia partidului si recapatarea increderii electoratului.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita a afirmat ca se va discuta cu celelalte formatiuni de dreapta doar despre aliante post-electorale, iar PDL va avea cu siguranta candidat propriu la presedintie.

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca dreapta romaneasca este fragmentata, iar pentru a avea sanse trebuie sa stabileasca liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidentiale si sa formeze un partid pana in 2016.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Blaga alegeri europarlamentare, #Blaga PDL sondaj , #presedinte PDL