Blaga: Doamna Udrea este ipocrita. Asa este ea nascuta

Joi, 03 Iulie 2014, ora 12:56
5298 citiri
Blaga: Doamna Udrea este ipocrita. Asa este ea nascuta
Foto: Arhiva

Vasile Blaga a respins, joi, acuzele aduse PDL de presedintele Traian Basescu, spunand ca partidul sau continua sa apere statul de drept. In plus, acesta a acuzat-o pe Elena Udrea ca este ipocrita cand se plange ca PDL nu sprijina initiativa PMP de constituire a unei comisii care sa ancheteze terenurile luate in arenda de Dan Voiculescu.

"Nu noi suntem intr-un pact de coabitare cu Victor Ponta, dansul are un pact", i-a replicat presedintele PDL lui Traian Basescu, care, la un seminar organizat la Palatul Parlamentului, ii acuzase pe democrat-liberali ca se aliaza cu PNL fara sa le solicite liberalilor sa isi ceara scuze pentru lovitura de stat din 2012.

Basescu: In 2012, dupa suspendare, langa mine au fost oportunisti. Azi sunt in mizeria compromisului

Vasile Blaga a declarat ca le garanteaza romanilor ca democrat-liberalii raman aparatorii statului de drept.

"Ii inteleg demersurile pentru a o sprijini pe doamna Udrea. I-a facut si partid. Daca noi nu am fi fost atacati, daca nu s-ar fi rupt bucati din partid, PDL ar fi fost principalul partid de dreapta", a mai declarat Vasile Blaga, cerandu-le romanilor sa vada "unde este ipocrizia si sa judece".

Liderul PDL a mai spus ca fuziunea cu PNL este "un proces pe care nu il poate opri nimeni".

Intrebat de un jurnalist cum raspunde acuzatiilor aduse, miercuri, de presedintele PMP Elena Udrea, care a criticat PDL ca nu ii sustine initiativa de anchetare in Parlament a lui Dan Voiculescu, Vasile Blaga a replicat iritat: "Doamna Udrea este ipocrita. Asa este ea nascuta".

Liderul PDL a explicat ca procedurile parlamentare prevad ca pentru constituirea unei comisii de ancheta este nevoie de doua grupuri parlamentare, PDL fiind gata sa sustina initiativa, daca PMP mai gaseste inca un grup.

"Dansa a vrut sa se bage in seama, atacand gratuit din nou PDL", a conchis Vasile Blaga.

Partidul Miscarea Populara a transmis ca membrii sai solicita o comisie parlamentara de ancheta in cazul lui Dan Voiculescu, privind felul in care acesta a luat in arenda un teren in judetul Giurgiu.

PMP vrea comisie de ancheta pentru "arendasul Voiculescu" si pentru Daniel Constantin

"Mogulul Felix are in arenda cel putin un minister din Guvernul Romaniei, cel al Agriculturii, care ii asigura profitul economic. Informatiile din presa referitoare la acest caz conduc catre o serie de ilegalitati comise de firmele mogulului Felix, dar si de catre actiuni cel putin dubioase ale institutiilor subordonate Ministerului Agriculturii, prin care Dan Voiculescu a reusit sa ia din nou in arenda terenul din Giurgiu.

Miza finala ar fi reprezentat-o o afacere de si mai mare amploare pe care Dan Voiculescu intentioneaza sa o realizeze prin debitorul sau privat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: cumpararea intregii suprafete de teren, prin folosirea dreptului de preemptiune, de care arendasul sau concesionarul ar beneficia, in situatia privatizarii ICITID-Baneasa, proprietara terenului in cauza", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de deputatul Adrian Gurzau.

Reprezentantii PMP arata ca istoricul cazului legat de terenul de la Giurgiu se suprapune cu toate etapele actiunii politice impotriva presedintelui Romaniei, fie ca este vorba despre suspendarea acestuia din iulie 2012, fie despre cazul Nana.

"Constituirea unei comisii de ancheta este un prim pas pe care il consideram necesar a afla adevarul in acest caz. Totodata, PMP ia in considerare sa initieze si o motiune simpla impotriva Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. PMP se opune incercarilor arendasului Voiculescu de a transforma Romania in mosia proprie, fie prin incercarile de a destabiliza Justitia, fie prin controlul pe care il exercita asupra Guvernului", mai transmite comunicatul.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Blaga Udrea ipocrita, #Blaga Basescu stat drept, #Blaga ancheta Voiculescu , #presedinte PDL