Blaga, despre plecarea lui Stanisoara: O tradare, indiscutabil. PDL ramane mai curat

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 15:47 2260 citiri
Foto: B1TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca nu a stiut nimic despre plecarea lui Mihai Stanisoara la PNL si a afirmat ca se poate vorbi, indiscutabil, de o "tradare".

Aflat la Craiova pentru a-si prezenta motiunea cu care doreste sa castige un nou mandat de presedinte al PDL la Conventia din 23 martie, Vasile Blaga a subliniat ca Mihai Stanisoara a obtinut "tot ce si-a dorit" de la PDL, inclusiv un nou mandat de deputat, dar si functia de lider al grupului PDL din Camera Deputatilor.

"Pe de alta parte, nu ideile liberale l-au facut sa faca acest pas, ci oportunismul", a subliniat Blaga, reamintind ca nu mai departe de acum 3 saptamani, la dezbaterile din Parlament pe bugetul de stat, Mihai Stanisoara a avut un "discurs extrem de acid la adresa PSD si USL".

"Cautati in arhiva!", le-a cerut el jurnalistilor.

"Imi pare rau cand pierdem un coleg, dar, prin plecarea unor astfel de colegi, partidul ramane mai curat", a subliniat Vasile Blaga.

Totodata, presedintele PDL a respins ferm informatiile lansate de Evenimentul Zilei, pe care l-a numit "un cotidian central care de catva timp este trompeta unuia dintre sustinatorii de motiuni" (Elena Udrea - n.red.), care a scris miercuri, pe surse, ca el ar fi avut recent o intalnire de taina cu Mihai Stanisoara si Sorin Frunzaverde.

"Mint in continuare, dar nu vor castiga puncte in interiorul partidului mintind si nu vor face bine nici candidatului", a punctat el, subliniind apasat ca "este o minciuna scrisa de Evenimentul Zilei".

Intrebat de jurnalisti daca Stanisoara a anuntat in PDL ca intentioneaza sa plece, Blaga a negat. "Nu ne-a anuntat, ca nu avea ce sa anunte. Ce sa reproseze partidului? Daca dorea, depunea o motiune", a spus el.

De asemenea, intrebat daca este vorba despre o tradare a partidului, Blaga a raspuns: "Indiscutabil, da!".

"Nimeni nu credea ca va face un astfel de pas, oamenii sunt oameni si caracterele si le dovedesc cand e greu", a continuat presedintele PDL, punctand ca in astfel de cazuri se vede daca cineva "a tinut la partidul asta sau l-a folosit ca trambulina".

Vasile Blaga a tinut sa lamureasca si declaratia facuta cu privire la o apropiere de PNL. El a explicat ca isi doreste sa nu se rupa USL, "ca sa plateasca pausal pentru toate nedreptatile si minciunile", dar alianta pe care o vede naturala este cea intre PDL si PNL.

"Dar dupa alegeri. Nu doresc sa intram la guvernare ca a cincea roata la caruta", a mai afirmat Blaga.

Presedintele PDL a trimis un mesaj si liberalilor cu vechime in partid, intrebandu-i cum se simt vazandu-i intrand in PNL pe cei care pana de curand i-au "injurat".

Lui Stanisoara i s-a aprins flacara violet liberala

Vasile Blaga si-a prezentat apoi in fata membrilor din filiala PDL Dolj motiunea "Romania dreapta. PDL - Politica dincolo de lozinci".

El si-a inceput discursul declarand: "Un poet de pe meleagurile acestea avea un vers celebru: Iubiti-va pe tunuri. Dragostea cu forta se cheama viol. Si iata astazi unul dintre ai nostri s-a simtit violat, Mihai Stanisoara, caruia dintr-o data i s-a aprins flacara violet liberala dupa ce a luat de la partidul asta tot ce si-a dorit".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Caliman Eugen
rank 4
Daca PDL continua sa se curete in modul acesta, devine "invizibil"!
Portocale Strivite
rank 5
Stați să plece..Traian Băsescu de la Cotroceni..și atunci să Vezi.