Blaga, despre plecarea lui Stanisoara: O tradare, indiscutabil. PDL ramane mai curat

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 15:47
2300 citiri
Blaga, despre plecarea lui Stanisoara: O tradare, indiscutabil. PDL ramane mai curat
Foto: B1TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca nu a stiut nimic despre plecarea lui Mihai Stanisoara la PNL si a afirmat ca se poate vorbi, indiscutabil, de o "tradare".

Aflat la Craiova pentru a-si prezenta motiunea cu care doreste sa castige un nou mandat de presedinte al PDL la Conventia din 23 martie, Vasile Blaga a subliniat ca Mihai Stanisoara a obtinut "tot ce si-a dorit" de la PDL, inclusiv un nou mandat de deputat, dar si functia de lider al grupului PDL din Camera Deputatilor.

"Pe de alta parte, nu ideile liberale l-au facut sa faca acest pas, ci oportunismul", a subliniat Blaga, reamintind ca nu mai departe de acum 3 saptamani, la dezbaterile din Parlament pe bugetul de stat, Mihai Stanisoara a avut un "discurs extrem de acid la adresa PSD si USL".

"Cautati in arhiva!", le-a cerut el jurnalistilor.

"Imi pare rau cand pierdem un coleg, dar, prin plecarea unor astfel de colegi, partidul ramane mai curat", a subliniat Vasile Blaga.

Totodata, presedintele PDL a respins ferm informatiile lansate de Evenimentul Zilei, pe care l-a numit "un cotidian central care de catva timp este trompeta unuia dintre sustinatorii de motiuni" (Elena Udrea - n.red.), care a scris miercuri, pe surse, ca el ar fi avut recent o intalnire de taina cu Mihai Stanisoara si Sorin Frunzaverde.

"Mint in continuare, dar nu vor castiga puncte in interiorul partidului mintind si nu vor face bine nici candidatului", a punctat el, subliniind apasat ca "este o minciuna scrisa de Evenimentul Zilei".

Intrebat de jurnalisti daca Stanisoara a anuntat in PDL ca intentioneaza sa plece, Blaga a negat. "Nu ne-a anuntat, ca nu avea ce sa anunte. Ce sa reproseze partidului? Daca dorea, depunea o motiune", a spus el.

De asemenea, intrebat daca este vorba despre o tradare a partidului, Blaga a raspuns: "Indiscutabil, da!".

"Nimeni nu credea ca va face un astfel de pas, oamenii sunt oameni si caracterele si le dovedesc cand e greu", a continuat presedintele PDL, punctand ca in astfel de cazuri se vede daca cineva "a tinut la partidul asta sau l-a folosit ca trambulina".

Vasile Blaga a tinut sa lamureasca si declaratia facuta cu privire la o apropiere de PNL. El a explicat ca isi doreste sa nu se rupa USL, "ca sa plateasca pausal pentru toate nedreptatile si minciunile", dar alianta pe care o vede naturala este cea intre PDL si PNL.

"Dar dupa alegeri. Nu doresc sa intram la guvernare ca a cincea roata la caruta", a mai afirmat Blaga.

Presedintele PDL a trimis un mesaj si liberalilor cu vechime in partid, intrebandu-i cum se simt vazandu-i intrand in PNL pe cei care pana de curand i-au "injurat".

Lui Stanisoara i s-a aprins flacara violet liberala

Vasile Blaga si-a prezentat apoi in fata membrilor din filiala PDL Dolj motiunea "Romania dreapta. PDL - Politica dincolo de lozinci".

El si-a inceput discursul declarand: "Un poet de pe meleagurile acestea avea un vers celebru: Iubiti-va pe tunuri. Dragostea cu forta se cheama viol. Si iata astazi unul dintre ai nostri s-a simtit violat, Mihai Stanisoara, caruia dintr-o data i s-a aprins flacara violet liberala dupa ce a luat de la partidul asta tot ce si-a dorit".

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Blaga Stanisoara PNL, #Blaga Evenimentul Zilei trompeta, #Blaga Stanisoara tradare , #presedinte PDL