Blaga, despre Macovei: Candidatul e stabilit. Se putea inscrie oricine, nu e pe toane!

Luni, 21 Iulie 2014, ora 15:23
4113 citiri
Blaga, despre Macovei: Candidatul e stabilit. Se putea inscrie oricine, nu e pe toane!
Foto: B1TV

Vasile Blaga ii da replica Monicai Macovei, reamintindu-i cum a fost ales candidatul PDL la alegerile prezidentiale - prin alegeri interne in partid, la care Macovei nu s-a inscris. "Candidatura nu e pe toane", i-a transmis Blaga colegei sale de partid.

Declaratiile au fost facute de presedintele PDL la finalul sedintei Colegiului Director care a avut loc luni, la care s-a aprobat protocolul de fuziune prin absorbtie cu partidul Forta Civica, condus de Mihai Razvan Ungureanu, si a fost votat "in unanimitate" protocolul de fuziune prin comasare dintre PDL si PNL, statutul noului partid si programul politic.

Colegiul Director al PDL a aprobat fuziunea prin absorbtie cu FC

Vasile Blaga a sustinut ca viitorul partid trebuie sa "castige toate alegerile de acum inainte", mai ales ca "va avea mai mult de jumatate din primarii Romaniei", avand "baze foarte puternice".

La randul sau, Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca "fuziunea dintre Forta Civica si PDL e un pas pe care l-am asteptat cu totii" si a precizat ca intelege sa contribuie "in mod real" la unitatea dreptei.

"Niciun compromis nu e atat de mare incat sa nu poata fi depasit pe seama obiectivului nostru al tuturor (...) Suntem pe drumul cel bun, pasii se fac, nu va mai putea spune nimeni ca dreapta e fragmentata", a subliniat Ungureanu.

Macovei explica de ce ar vrea sa candideze la prezidentiale (Video)

Intrebat de jurnalisti in legatura cu intentia Monicai Macovei de a se inscrie in cursa prezidentiala, Vasile Blaga a tinut sa faca niste "precizari".

"PDL si-a desemnat in cel mai democratic mod cu putinta candidatul la functia de presedinte, avem si un parcurs cu PNL", a subliniat acesta mai intai, reamintind ca liberalii stabilesc luni cine va intra in cercetarea sociologica, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu, iar pana in jurul datei de "4-5 august" va fi stabilit candidatul comun, intre Catalin Predoiu si nominalizatul PNL.

"Eu v-am raspuns ce e de raspuns, noi ne-am desemnat democratic candidatul, si nu am ce sa adaug", a declarat acesta, iritat de insistentele cu care jurnalistii il intrebau daca Macovei va fi introdusa totusi in sondajele care vor stabili candidatul "dreptei" nu al PDL-PNL.

"Eu nu am vorbit despre candidatul lu' mama pana acum! Am vorbit despre candidatul dreptei si cele doua etape (...) Candidatul nostru a fost stabilit de partid. Oricine, inclusiv dansa, putea sa candideze. Nu e pe toane, e pe regulamente si dansa respecta foarte mult legile si regulamentele", a mai completat Blaga foarte ferm.

In ceea ce il priveste, Mihai Razvan Ungureanu a explicat ca si el mai are "disponibilitatea" de a candida la presedintie, dar a precizat ca trebuie tinut cont de doua lucruri - "de vointa partidelor si de vointa electoratului".

"Ma pun la dispozitia PDL, de aici inocolo vointa partidelor e suverana", a mai declarat Ungureanu, precizand ca il va sprijini pe candidatul PDL-PNL, indiferent cine va fi acela.

"Decizia PDL e clara: mergem in analiza cu domnul Catalin Predoiu", a conchis Vasile Blaga.

Intrebat cum comenteaza faptul ca in sondajele efectuate zilele acestea de PNL Catalin Predoiu este cotat la 5%, liderul democrat-liberalilor a raspuns: "Nu comentez astfel de lucruri, o sa vedem analizele in sondajele comune pe care le facem incepand de miercuri".

Liderii PDL se reunesc sambata in trei Conventii extraordinare succesive, in care vor vota fuziunea cu FC, modificarile la statut si toate celelalte documente pentru fuziunea cu PNL, precum si fuziunea in sine.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Blaga Macovei candidat presedintie, #Macovei sondaje presedintie, #fuziune PDL Forta Civica , #presedinte PDL