Blaga: Daca nu exista cvorum la Senat, inseamna ca Ponta nu doreste reducerea CAS

Luni, 18 August 2014, ora 12:29
1973 citiri
Blaga: Daca nu exista cvorum la Senat, inseamna ca Ponta nu doreste reducerea CAS
Foto: B1TV

Senatul se reuneste luni dupa-amiaza in sedinta extraordinara pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS, iar presedintele PDL Vasile Blaga spune ca daca parlamentarii majoritatii guvernamentale conduse de Victor Ponta nu asigura cvorumul, inseamna ca premierul nu doreste implementarea acestei masuri.

"Inseamna ca pur si simplu Ponta nu doreste reducerea CAS. Noi vrem sa ne explice foarte clar si care sunt sursele de compensare, pentru ca a spus ca le are. Daca nu vrea astazi, sa ne raspunda la inceputul sesiunii ordinare. Sa ne spuna si de ce am ajuns in aceasta situatie", a declarat Blaga, luni la pranz, referindu-se la intrarea Romaniei in recesiune tehnica.

Romania, in recesiune Basescu: Lui Ponta ii duduie economia in cap. INS capoteaza sub presiune politica

Liderul PDL i-a cerut premierului Victor Ponta sa creasca incasarile la buget si "sa se lupte cu toate institutiile statului - Ministerul de Finante, ANAF - pentru cresterea gradului de colectare".

De asemenea, Vasile Blaga a subliniat faptul ca "recesiunea inseamna viata mai grea pentru romani" si a facut trimitere la cifrele Eurostat, care arata ca in Romania preturile au crescut cel mai mult, in timp ce PIB-ul a intregistrat cea mai mare scadere, de 1%.

Senatul se reuneste, luni, de la ora 16:00, in sesiune extraordinara, pentru a dezbate legea privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, lege care a fost retrimisa pentru reexaminare de catre presedintele Traian Basescu.

Senatul se reuneste luni pentru a dezbate legea privind reducerea CAS

Sesiunea a fost convocata de parlamentarii ACL care au cerut si convocarea Camerei Deputatilor pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS, astfel incat masura sa intre in vigoare de la 1 octombrie, asa cum a anuntat Guvernul ca doreste.

Presedintele Traian Basescu este de acord in principiu cu reducerea CAS, dar spune ca acum nu este sustenabila financiar. El a declarat, joi, ca "reducerea CAS nu face altceva decat sa accelereze intrarea in criza prin accentuarea masiva a deficitului la fondul pe pensii" si ca, in mod egal, PSD, PNL si PDL "ii mint pe romani pentru a le lua voturile".

Basescu, atac la Ponta, Blaga si Iohannis: Sunt iresponsabili si mincinosi. Reducerea CAS baga tara in criza

In schimb, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut vineri ca "exista toate premisele" ca legea privind reducerea CAS sa fie readoptata fara modificari de Parlament, "cu o majoritate covarsitoare", in sesiunea extraordinara.

Tariceanu: Exista premisele ca reducerea CAS sa fie adoptata saptamana viitoare

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Blaga cvorum Senat reducere CAS, #Blaga Ponta reducere CAS, #Ponta reducere CAS , #presedinte Senat