Blaga, catre Ponta: Nu va trece mult pana vor fi arestati oameni pe strada

Marti, 03 Iulie 2012, ora 14:05
3828 citiri
Blaga, catre Ponta: Nu va trece mult pana vor fi arestati oameni pe strada

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, i-a transmis un mesaj prim-ministrului Victor Ponta, de la tribuna Parlamentului, spunand ca "nu va trece mult pana cand vor fi arestati oameni pe strada".

"Mergeti pe o cale extrem de periculoasa si aratati o sete de putere in detrimentul democratiei. Trebuie sa va opriti acum, cand se mai poate si sa nu mai faceti de ras Romania. Comportamentul dumneavoastra arata ca visati la alta lume, de care Romania a scapat in '89. Daca continuati asa, nu va trece mult timp pana cand vor fi arestati oameni pe strada", a declarat Vasile Blaga.

"Domnule Ponta, ne-ati prezentat azi un raport, ne-ati spus ca ati fost la Bruxelles, dar nu ne-ati spus ca ati facut acest lucru incalcand Constitutia Romaniei. Ati deschis calea spre anarhie, acesta este mesajul transmis romanilor si dus la Bruxelles", a spus Blaga, cuvinte care au provocat rumoare in randul parlamentarilor USL.

Presedintele PDL a mai spus ca, din pacate pentru romani si pentru Romania, doar Victor Ponta se bucura de Europa, in timp ce "pe romani vreti sa ii scoateti din Europa".

"V-am auzit mintind pe romani cum ca Parlamentul v-ar fi mandatat sa ii reprezentanti la Bruxelles. Nu este adevarat! 1. Parlamentul nu v-a dat niciun mandat. O declaratie parlamentara nu produce efecte juridice.

2. Nu se pot pune in balanta deciziile Parlamentului cu deciziile Curtii. Nu numarul de voturi primeaza aici, ci rolul pe care il joaca fiecare institutie in statul de drept. Rolul Parlamentului este sa faca legi, al CCR sa evite derapajele noastre, ale politicienilor, de la legalitate", a continuat presedintele Senatului.

Nebunie in Parlament: Blaga: In curand vor fi arestati oameni pe strada!

Blaga a mai spus ca niciun sef de Guvern "nu are voie sa spuna ca legile sunt facultative atunci cand legile nu-i convin sau ca decizia CCR nu trebuie respectata pentru ca pur si simplu nu ii este pe plac sau ca nu serveste intereselor sale".

"Ceea ce ati facut dumneavoastra astazi arata o suspendare a democratiei. Aratati ca principalul dumneavoastra obiectiv este acapararea institutiilor democratice in favoarea USL si suspendarea statului de drept.

Dati-mi un singur exemplu, o singura masura politica, economica, luata de guvernul dumneavoastra, de USL, pe care noi am blocat-o. Va spun eu ca nu exista. Nu am vazut nicio masura pentru bunastarea romanilor, pentru crearea locurilor de munca si pentru atragerea investitiilor", a mai spus Vasile Blaga, afirmand ca, de cand se afla la guvernare, USL n-a respectat nicio promisiune si a invalidat legislativele promovate cand se afla in Opozitie, precum propunerile legate de marirea salariilor, a pensiilor sau de exploatare a gazelor de sist.

Liderul democrat-liberal i-a cerut lui Victor Ponta sa demonstreze ca este un om de stat, capabil sa guverneze, care "nu umbla cu cioara vopsita".

"Politicienii sunt primii obligati care trebuie sa actioneze pentru respectul legii. Maine (miercuri - n. red.), cetatenii acestor tari vor spune ca nu mai respecta nicio lege pentru ca premierul a aratat ca nu respecta nicio lege. Ce este grav este dispretul cu care ii tratati pe romani", a mai spus presedintele Senatului.

Nu in ultimul rand, acesta a amintit acuzatiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta, notand ca premierul trebuie sa demonstreze ca are demnitate, respect pentru romani si pentru Romania, cerandu-i demisia de onoare, dandu-l exemplu pe fostul ministru al Educatiei Ioan Mang.

Marti, la ora 10:30, la Parlament a inceput o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, convocata de USL. Sedinta a inceput sub conducerea celor doi presedinti ai camerelor, Vasile Blaga si Roberta Anastase.

USL a depus la Birourile Permanente ale celor doua camere doua cereri de suspendare a presedintilor celor doua Camere, Vasile Blaga si Roberta Anastase. Conform regulamentelor, insa, revocarea unui presedinte al Camerei poate fi solicitata numai de grupul care l-a propus, adica PDL, ceea ce este exclus, Vasile Blaga fiind ales recent presedinte al partidului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Vasile Blaga declaratii Victor Ponta, #Vasile Blaga acuzatii Victor Ponta, #Victor Ponta decizie CCR Bruxelles, #Victor Ponta raport Parlament , #presedinte PDL