Blaga, atac la Ponta: Omeneste, il pot intelege, dar politica la varf are reguli dure

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 12:20
2485 citiri
Blaga, atac la Ponta: Omeneste, il pot intelege, dar politica la varf are reguli dure
Foto: Arhiva Ziare.com

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a sustinut un discurs in plenul Parlamentului cu ocazia motiunii de cenzura impotriva Guvernului, criticandu-l pe premierul Victor Ponta ca afecteaza imaginea Romaniei prin faptul ca nu pleaca de la Palatul Victoara.

Blaga a subliniat ca nu se bucura de raul nimanui, fie el si cel mai aprig adversar politic, si ca nu ii face "nicio placere situatia dificila in care se afla Victor Ponta".

"Nu-l consider nici vinovat, nici nevinovat, doar Justitia va hotari asta. Nu-l judec, desi ati vazut cu cata aroganta a dat verdicte azi asupra unor colegi liberali", a spus Blaga, referindu-se la atacurile prim-ministrului la adresa Alinei Gorghiu si deputatului PNL Dan Motreanu, trimis luni in judecata de catre DNA pentru spalare de bani.

Ponta trece cu tancul peste Opozitie: Toate problemele PNL in Justitie - de la Gorghiu la Motreanu

Gorghiu: Pe biroul meu e demisia lui Motreanu, vedeti pe undeva demisia lui Ponta?

"Si apropo, dl Ponta, poate va uitati mai atenti cati oameni sunt in strada si ce am fost v-am demonstrat cu varf si indesat anul trecut cand v-am scos din politica inalta", a continuat acesta, raspunzand atacului anterior al premierului. Ponta a spus anterior in plen ca "nici dl. Blaga nu mai e ce-a fost odata", referindu-se la mobilizarea la protestul din Parcul Izvor, unde s-au adunat doar cateva mii de oameni la chemarea PNL.

Vasile Blaga a punctat ca premierul oricarui stat democratic si-ar fi dat demisia, daca ar fi fost implicat intr-un scandal de coruptie de dimensiunea celui care il priveste pe Victor Ponta.

"Omeneste, il pot intelege, nu-i usor sa faci fata unei astfel de situatii, dar politica la varf are reguli clare si dure, unele scrise, altele nescrise. Prima regula este ca nu ai voie sa te pui inaintea intereselor tarii, tu iti servesti tara, nu tara te serveste pe tine. Un inalt demnitar care face rau tarii trebuie sa plece din acea demnitate. In orice stat democratic, un prim-ministru trebuia sa isi dea demisia", a punctat liderul liberal.

Motiunea, la vot in Parlament - LIVE TEXT

Declaratiile lui Vasile Blaga vin dupa ce Victor Ponta a lansat o serie de acuzatii foarte dure la adresa Opozitiei, inclusiv asupra lui Vasile Blaga.

"Din pacate, este datoria initiatorilor de a lamuri ce se intampla astazi pentru ca dincolo de jigniri si invective nu exista nicio critica adusa actului de guvernare, si bineinteles nicio solutie in cazul improbabil in care motiunea ar trece.

Este nevoie de lamuriri si pentru oamenii adusi cu autobuze in fata in ploaie. Probabil ei credeau ca vin sa protesteze impotriva (sic!) celor care le-au taiat salariile si pensiile. Adevarul e ca nici dl. Blaga nu mai e ce-a fost odata. Sunt mai multi jurnalisti si jandarmi", a vituperat Ponta de la tribuna Parlamentului.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Blaga demisie Ponta, #Blaga motiune cenzura , #PNL
Comentarii
Poza albakazapada
albakazapada
rank 5