Blaga ameninta: Daca Legea amnistierii este repusa pe ordinea de zi marti, PDL intra in greva parlamentara

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 12:28
1339 citiri
Blaga ameninta: Daca Legea amnistierii este repusa pe ordinea de zi marti, PDL intra in greva parlamentara

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca daca legea gratierii si amnistierii va fi repusa pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor si dezbatura in sedinta de plen, PDL va intra in greva parlamentara.

Intrebat daca PDL va participa la dezbaterea bugetului de stat pe 2014, in cazul in care acesta ajunge iar in Parlament, la sfarsitul anului, Vasile Blaga a spus ca o conditie pentru participarea PDL la aceste dezbateri este sa nu se puna pe ordinea de zi si sa nu se discute marti legea amnistierii.

"Daca fac asta, intram in greva parlamentara si nu vom participa (la votarea bugetului de stat - n.red.). Daca nu o fac, vom vota impotriva bugetului, chiar daca vor renunta la taxa de sapte centi pe litru de combustibil", a mai declarat Blaga.

El a precizat ca si renuntarea la acciza pe combustibil ar fi "prea putin, in conditiile in care intreaga constructie bugetara este construita pe doi piloni mincinosi, taxa pe stalp si taxa pe combustibil", banii din aceste taxe urmand a-i fi transferati lui Liviu Dragnea, pe un program de dezvoltare rurala care are si finantate europeana.

"In acelasi timp, se taie aproape un sfert din fondurile alocate Ministerului Sanatatii. Eu stiu, si romanii stiu ca prioritatile lor erau sanatatea si invatamantul, nu banii pentru Dragnea. (...) Este clar un buget electoral. Nu putem fi de acord cu cele aproape 30 de noi taxe, marite, care au dus nu la crearea de locuri de munca, ci la marirea somajului ", a mai spus presedintele PDL.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca Legea amnistierii este in dezbatere publica si va ramane astfel pana la data de 1 februarie, pentru a se vedea ca nu reprezinta "o chestie ilegala".

Pe data de 1 februarie 2014 intra in vigoare noul Cod penal.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, spunea ca PDL ia in calcul "miscari de strada serioase" in cazul in care se voteaza in Parlament Legea amnistierii, pentru a informa populatia despre efectele acesteia, adaugand: "Daca toti vom fi soldati disciplinati ai acestui partid, vom recastiga pozitiile avute".

USL sa se certe in continuare, dar sa ramana uniti

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca democrat-liberalii isi doresc ca USL sa ramana unita cel putin pana dupa europarlamentare sau chiar pana la alegerile generale, pentru a plati impreuna pentru toate promisiunile neonorate din campania electorala.

"Lucrurile vor evolua in continuare intre ei. Noi ne dorim sa ramana uniti si sa raspunda impreuna pentru toate promisiunile neonorate facute in campanie. Sa le dea Dumnezeu gandul cel bun, sa se certe in continuare, dar sa ramana uniti, totusi, cel putin pana dupa europarlamentare si sa plateasca. Eu as vrea sa ramana uniti pana la alegerile generale, sa plateasca impreuna", a spus Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Vasile Blaga legea amnistiei greva parlamentara, #Blaga ameninta legea amnistiei greva, #Blaga scandal PDL parlament , #presedinte PDL
Comentarii