Blaga: Am demonstrat ca nu sunt misoginul de serviciu in politica romaneasca

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 21:12 3248 citiri

Co-presedintele Partidului National Liberal (PNL), Vasile Blaga, a declarat vineri, la Galati, ca a demonstrat ca nu este misoginul de serviciu in politica romaneasca, raspunzand astfel unei intrebari legate de colaborarea pe care o va avea cu celalalt co-presedinte proaspat ales, Alina Gorghiu.

"Eu m-as fi inteles cu oricine era ales in fruntea PNL. Va garantez ca ma voi intelege foarte bine cu o doamna. Contrar a ceea ce se spunea intr-un timp despre mine, iata ca am demonstrat ca nu sunt misoginul de serviciu in politica romaneasca. Dimpotriva, daca va uitati in actualul Birou Permanent al fostului PDL, peste 40% sunt doamne, iar PDL-ul vechi are sase sefe de organizatii judetene. Deci, nici pe departe n-am nicio rezerva sa colaborez foarte bine cu Alina Gorghiu", a spus Blaga.

Blaga a precizat ca impreuna cu Alina Gorghiu va desavarsi procesul de unificare al PNL si a combatut zvonurile potrivit carora Alina Gorghiu a castigat sefia PNL pentru ca este mai usor de manipulat de catre el.

"Nu am pornit niciodata cu astfel de ganduri nici in interiorul PD, nici al PDL, cu atat mai putin acum cand impreuna cu doamna Gorghiu trebuie sa facem procesul de desavarsire a unificarii marelui PNL.

Nu se pun astfel lucrurile, dimpotriva, si eu si domnul Klaus Iohannis si acum Alina trebuie sa uitam tot ce a fost inainte intre cele doua partide ca au fost ani multi in care am fost pe pozitii opuse pentru ca altfel nu realizam aceasta unificare. Dimpotriva, sunt foarte multe lucruri care ne aduna, oamenii au foarte mare incredere in noi, in acest proiect care este PNL nou, cum ii spunea domnul Iohannis astazi", a spus acesta.

"Vedeti ca nu sunt analize sociologice in care sa fim sub 40% si ca atare trebuie sa ne ridicam la nivelul asteptarilor cetatenilor care au avut incredere in Klaus Iohannis si in noi, iar pentru asta este foarte mult de muncit. Nu va fi usor, dar va garantez ca vom gasi toate resursele ca printr-o colaborare foarte stransa sa trecem peste animozitati", a afirmat Blaga.

Vasile Blaga si Alina Gorghiu s-au aflat vineri la Galati, unde au participat la cea de-a XXI-a editie a Galelor PNL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News