Blaga: Abtinerea la vot in cazul Vosganian, o noua smecherie a PNL

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 14:21 1279 citiri

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat luni ca decizia liberalilor de a se abtine la votul din Senat privindu-l pe Varujan Vosganian reprezinta "o noua smecherie a PNL" si a aratat ca Parlamentul este chemat sa dea girul pentru ca justitia sa poata sa-si faca datoria.

"Este o noua smecherie a PNL. Auzeam si argumentatia ca nu-l considera vinovat pe domnul Vosganian. Nici noi nu-l consideram vinovat. Parlamentul nu este chemat ca sa-l judece pe domnul Vosganian, Parlamentul este chemat sa-si dea girul pentru ca justitia sa-si faca datoria, iar eu cred ca, mai ales dupa discursul de vinerea trecuta, credeam ca alta va fi pozitia lor, respecti justitia, ii respecti independenta daca nu-i pui piedici in niciun fel. Ori, ce sa discutam aici?", a spus Vasile Blaga, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

El a aratat ca parlamentarii sunt chemati pentru "a da girul justitiei sa-si faca treaba".

"Eu cred ca suntem chemati sa dam girul justitiei sa-si faca treaba, nu noi suntem chemati sa judecam", a precizat Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL.

Senatorii PNL se abtin de la votul pentru urmarirea penala a lui Vosganian

El a aratat ca actuala putere a incercat sa introduca modificari privind rolul Parlamentului atat in proiectul de revizuire a Constitutiei, cat si in Statutul parlamentarilor care a fost contestat la Curtea Constitutionala.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni dimineata, inaintea sedintei USL, ca va propune ca senatorii liberali sa se abtina la votul in cazul inceperii urmaririi penale a ministrului Economiei, senatorul Varujan Vosganian, deoarece "ar fi in mod simbolic intr-un conflict de interese".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News