Vosganian vrea americani la frontiere, pentru a elimina fraudele

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 15:47
2083 citiri
Vosganian vrea americani la frontiere, pentru a elimina fraudele

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a sustinut, vineri, la Iasi, o serie de masuri care ar trebui luate pentru redimensionarea cheltuielilor si cresterea veniturilor, printre acestea enumerand si aducerea de brigazi straine la frontiere pentru a preveni fraudele care se comit in vami.

"In ceea ce priveste cresterea veniturilor, trebuie sa mergi pana intr-acolo incat sa aduci brigazi specializate la frontiere. Trebuie aduse brigazi americane specializate, sa fie clar. E limpede ca noi nu putem sa ne gestionam frontiera.

Trebuie aduse aduse brigazi straine. Iar in ceea ce priveste comertul intracomunitar, acolo trebuie brigazi multilaterale europene, pentru ca pe acest tip de comert se creeaza parteneri romani, partenerii romani le preiau, dispar, TVA-ul nu se mai plateste, e un alt mod de a face frauda", a declarat Vosganian, in conferinta de presa la Iasi.

Vosganian a vorbit de o restructurare a cheltuielilor prin redimensionare institutionala, astfel incat oamenii sa nu fie loviti direct de reduceri, subliniind ca banii trebuie luati de la institutii, nu de la bugetari.

Printre masurile sustinute de Vosganian se numara desfiintarea structurilor locale din sanatate, educatie sau agricultura, in timp ce prefecturile ar trebuie sa ramana doar cu atributii in verificarea legalitatii actelor administrative si interventii in situatii de urgenta.

Vosganian vrea comasarea ministerelor

De asemenea, senatorul a sustinut crearea unui sistem de eficientizare a achizitiilor publice, iar ministerele si agentiile ar trebuie comasate.

Intrebat de ce guvernarea liberala nu a aplicat astfel de masuri, Vosganian a raspuns ca in perioada 2005 - 2008 erau alte conditii, atat din punct de vedere politic, cat si social.

"In primul rand era o perioada de constructie institutionala si nu am intalnit o companie care atunci cand ii merge bine sa inceapa sa dea oamenii afara. In al doilea rand, era un Guvern minoritar, care, daca s-ar fi atins de bugetari, ar fi inceput un scandal urias. Noi nu am avut instrumentul politic sa o facem. Tot timpul eram amenintati cu motiuni de cenzura, iar majoritatea pe care ne-o asigura PSD in Parlament era un fel de majoritate otravita", a explicat Vosganian.

Potrivit liberalului, dupa adoptarea unor astfel de masuri pentru redimensionarea cheltuielilor, ar trebui reduse veniturile bugetarilor, dar nu prin scaderea salariilor, ci prin eliminarea sau suspendarea unor sporuri sau drepturi suplimentare.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Varujan Vosganian masuri, #combatere fraude granite, #brigazi americane frontiere , #stiri Varujan Vosganian