Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vosganian: Vom numi un nou director general la Oltchim pana pe 15 martie

Joi, 28 Februarie 2013, ora 15:05
1462 citiri
Vosganian: Vom numi un nou director general la Oltchim pana pe 15 martie
Foto: gov.ro

Combinatul Oltchim de la Ramnicu Valcea va avea, pana cel tarziu pe 15 martie, un nou director general, persoana urmand sa fie din afara companiei, pentru ca oricine ar fi numit de acolo ar cadea prada intereselor virulente, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Pana acum vedem ca Oltchim nu a mers mai rau decat inainte de mine. Cred ca nu exista companie mai ipotecata decat Oltchim. Noi incercam, cu ajutorul administratorilor judiciari, sa reevaluam toate ipotecile si, acolo unde putem sa renegociem, sa mai gasim resurse pentru a fi invocate in fata bancilor pentru alte credite. Eu am nevoie de doua luni de liniste, in care voi incerca sa gasesc un management privat si sa am bani pentru salarii.

Orice firma aflata in insolventa are trei categorii de decidenti: administratorii judiciari, administratorii speciali si conducerea operativa. Avem administratorii judiciari, in cateva zile va vom comunica si numele administratorului special si al conducerii operative, Am probleme cu numirea noului director pentru ca acolo interesele sunt deosebit de virulente, incat pe oricine am pune de acolo va fi contestat. Trebuie sa rezolvam pana in 15 martie, pentru ca atunci expira intelegerea cu actualul director", a afirmat Vosganian.

Vosganian: Guvernul are un optimism moderat, cu investitor dispus sa preia Oltchim, dar si Arpechim

Ministrul Economiei a precizat, totodata, ca a primit, pana in prezent, cinci planuri de reorganizare a Oltchim provenite de la persoane cu experienta din combinat.

"Am pe birou vreo cinci planuri de reorganizare a Oltchim, dar fiecare dintre acestea ridica intrebarea de ce nu au fost aduse pana acum. Luni o sa explic acest lucru celor care care au facut motiunea referitoare la Oltchim. Noi vedem ajutorul de stat ca pe o solutie pe termen mediu, pana la jumatatea acestui an, restul fiind pe termen lung", a spus Varujan Vosganian.

Administratorii judiciari ai Oltchim au anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca vor prezenta, in 12 martie, un raport detaliat de 300 de pagini referitor la situatia de la Oltchim si cauzele care au dus la intrarea in insolventa a societatii.

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA.

Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Vosganian director nou Oltchim, #Vosganian conducere Oltchim, #Vosganian insolventa Oltchim , #ministrul Economiei