Vosganian: USL nu va negocia nicio formula de demisie conditionata a lui Basescu

Joi, 09 August 2012, ora 13:03
2106 citiri
Vosganian: USL nu va negocia nicio formula de demisie conditionata a lui Basescu
Foto: Digi 24

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat ca USL nu va negocia nicio formula de demisie conditionata a presedintelui suspendat Traian Basescu, deoarece "cei 7,4 milioane de romani l-au demis neconditionat" pe acesta.

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, senatorul liberal a mentionat ca orice formula de retragere a lui Traian Basescu din fruntea statului trebuie sa se faca in mod neconditionat, afirmandu-si dezacordul pentru modul in care se aplica legea pentru referendum, in comparatie cu alegerea presedintelui tarii.

"Legea aplicabila pentru referedum nu este legea alegerii presedintelui Romaniei. Daca legea aceasta era aplicabila, Traian Basescu era de mult demis", a explicat Vosganian.

Orice vot din strainatate - motiv de bucurie si speranta pentru USL

Acesta a respins declaratiile liderilor PDL, potrivit carora USL ar vrea sa restranga drepturile electorale ale romanilor din strainatate.

"Orice romani din strainatate care isi exercita dreptul de vot reprezinta un motiv de speranta si de bucurie, deoarece intrevedem speranta ca intr-o zi ei sa se intoarca acasa", a precizat liderul PNL, completand ca, potrivit legislatiei aplicabile si a motivarii CCR, din listele electorale permanente nu fac parte persoanele decedate, persoanele cu interdicitie in urma hotararilor judecatoresti defintive si persoanele cu domiciliul in strainatate.

Totodata, a mai spus Varujan Vosganian, USL va continua informarea corecta a organismelor internationale privind desfasurarea evenimentelor din Romania.

Vorbind despre transmiterea listelor electorale permanente catre Curtea Constitutionala, vicepresedintele liberal este de parere ca CCR nu a dorit decat actualizarea listelor, nu transmiterea acestora.

"CCR a dorit doar reactualizarea listelor, nu transmiterea acestora. Si daca s-ar fi transmis din mana in mana, ca flacara democratiei, tot nu ar fi fost nevoie de 30 de zile pentru ca aceste liste sa ajunga la CCR", a spus senatorul PNL.

Nu in ultimul rand, Vosganian a marturisit ca vrea sa respinga, in numele USL, declaratiile prin care, "pana la obsesie, este acuzat Guvernul Romaniei ca nu ia masuri economice si ca neglijeaza realitatile economice ale Romaniei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Vosganian demisie Traian Basescu, #USL negociere demisie Basescu, #romani strainatate liste electorale, #CCR romani alegatori strainatate , #PNL