Vosganian si alti ministri, convocati de urgenta la Guvern

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 13:42
2244 citiri
Vosganian si alti ministri, convocati de urgenta la Guvern
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, impreuna cu alti colegi de Cabinet, au fost convocati de urgenta, marti dupa-amiaza, la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta.

La sediul institutiei se mai afla ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Mariana Campeanu si ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Pe agenda discutiilor s-ar putea afla cazul liberalului Vosganian, impotriva caruia DIICOT a cerut inceperea urmaririi penale sub acuzatia de complot si subminare a economiei nationale, mai ales ca cererea Parchetului a ajuns in Senat si se va discuta, marti, in Biroul Permanent, potrivit B1 Tv.

DIICOT cere inceperea urmaririi penale in cazul lui Vosganian si Videanu

De asemenea, s-ar mai putea discuta si despre controversele referitoare la proiectul Rosia Montana, dar si despre agenda sedintei saptamanale de guvern, care va avea loc miercuri.

Rosia Montana nu e de vanzare. Proiectul trebuie oprit! - Interviu cu prof. univ. dr. Afrodita Iorgulescu

In cadrul unei conferinte de presa, marti, Vosganian a negat acuzatiile care i se aduc, precizand ca "in 23 de ani de cand sunt parlamentar, nu a existat nicio suspiciune de coruptie" la adresa lui.

Ce acuzatii i se aduc lui Vosganan si Videanu

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) sa sesizeze Senatul pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator in actuala legislatura, ocupand si functia de ministru in cadrul Ministerului Economiei, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Stenograme: Ce a vorbit Videanu cu Ioan Niculae

De asemenea, seful DIICOT a solicitat procurorului general sa sesizeze presedintele Romaniei pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Vosganian convocat Guvern, #ministrii convocare urgenta Guvern, #convocare urgenta Guvern , #ministrul Economiei
Comentarii