Vosganian se apara: Dragi romani, dragi jurnalisti, stimata ANI, iata averea mea

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 20:40
10969 citiri
Vosganian se apara: Dragi romani, dragi jurnalisti, stimata ANI, iata averea mea
Foto: B1 Tv/Arhiva

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a facut cateva lamuriri, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) ar fi deschis un dosar pe numele sau, capetele de acuzare fiind suspiciuni de avere nedeclarata si fals in declaratii.

Jurnalistul Catalin Prisacariu, citand surse din interiorul ANI, a precizat ca institutia suspecteaza ca exista sume de bani, inclusiv un credit mai vechi, pe care acesta nu le-ar fi trecut in declaratiile de avere.

ANI s-a autosesizat in cazul Vosganian si ii va verifica averea

Verificarea averii fostului ministru are loc in contextul anchetarii acestuia de DIICOT in dosarul Romgaz-Interagro. Varujan Vosganian este acuzat ca a sustinut o ordonanta de urgenta in urma careia firma lui Ioan Niculae, Interagro, a beneficiat de gaze ieftine de la Romgaz, pentru productia de ingrasaminte chimice.

In aceste conditii, el si-a expus punctul de vedere pe blog. "In anul 1987, cand m-am casatorit, parintii si socrii mei ne-au cumparat o casa in Bucuresti. Era o casa frumoasa, cu ceva curte, dar am luat-o relativ ieftin, pentru ca la doua strazi mai incolo (pe Taras Sevcenko, daca va mai amintiti) incepusera demolarile. In anul 2008 am vandut casa si cu banii obtinuti am cumparat un apartament cu trei camere pentru fiica mea. Ba chiar ne-a mai ramas o diferenta cu care ne-am mai ajutat in anii urmatori", a scris pe blog Varujan Vosganian.

Postarea se numeste "Dragi romani, dragi jurnalisti, stimata ANI, iata averea mea".

Vosganian a povestit ca parintii sai au vandut in 2006 casa in care locuiau in Focsani si si-au cumparat un apartament in acelasi oras. Banii ramasi au fost impartiti intre Varujan si fratele sau.

"Cu partea mea, putin dupa aceea, am platit aconto pentru cumpararea unei case, in comuna Voluntari. Restul de bani l-am obtinut prin credit ipotecar, pe 25 de ani. Practic, casa nu este a mea, ci a bancii", se apara liberalul.

Vosganian, o viata politica plina: 20 de ani parlamentar, 12 ani in PNL, de doua ori ministru

"Nu am actiuni la bursa. Nu castig bani din dividende. Nu mai am bani la banca (oricum, aveam putini), din cauza unor cheltuieli pe care a trebuit sa le fac. Nu am automobil personal.

Detin un teren intr-un palc de padurice, pe care l-am cumparat la un pret mic (cateva zeci de mii de lei), pentru ca, potrivit legislatiei de atunci, pe locul acela nu se putea obtine autorizatie de constructie. Legislatia nu s-a schimbat, asa ca locul a ramas nefolosit. Daca cineva il doreste, vand cu placere si ieftin", a continuat acesta.

La finalul postarii, Vosganian a amintit ca trebuie sa primeasca 40.000 de euro, in urma procesului de calomnie pe care l-a castigat, "proces initiat in urma agresiunilor la care am fost supus dupa propunerea de a fi primul comisar european al Romaniei".

"As fi curios sa stiu, intr-un clasament al averilor oamenilor politici, functie de banii si de casele pe care le au, cam pe ce loc sunt", a incheiat acesta.

Demisie din PNL

Senatorul Varujan Vosganian si-a anuntat, vineri, pe blog demisia din Partidul National Liberal, urmand sa devina senator independent. Mai multi parlamentari PNL ii cerusera anterior sa isi dea demisia de onoare din PNL.

Demisia vine la doar 24 de ore de la votul dat de Senat prin care a fost respinsa cererea DIICOT de incepere a urmaririi penale a fostului ministru al Economiei in dosarul "Gaze ieftine".

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

Vineri, au aparut in presa stenograme din sedinta de guvern in care fostul ministru al Economiei insista in favoarea firmei Interagro detinuta de Ioan Niculae. Au urmat reactiile presedintelui Klaus Iohannis si liderului PNL, Alina Gorghiu, cea din urma cerandu-i demisia de onoare si amenintand cu excluderea lui Vosganian din partid.

C.P.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Vosganian blog avere, #avere Varujan Vosganian , #PNL