Vosganian: Relatiile cu Basescu pot face subiectul unei teze la facultatile de profil psihic

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 08:00
2359 citiri
Vosganian: Relatiile cu Basescu pot face subiectul unei teze la facultatile de profil psihic

Varujan Vosganian a facut, in 2004, campanie pentru Traian Basescu. De atunci, insa, relatiile dintre cei doi s-au schimbat si, mai in gluma, mai in serios, liberalul afirma ca "relatiile mele cu Traian Basescu pot face subiectul unei teze la facultatile cu profil psihic".

In cadrul unui interviu acordat Adevarul, Varujan Vosganian a declarat: "El m-a rugat sa las orice si sa fac campanie pentru el. Si in 2004 am facut. Chiar si acum cred ca, daca PSD ar fi ramas atunci inca la guvernare dupa 2004, ar fi innegurat cerul democratiei romanesti".

Vosganian vorbeste si despre procesul pe care l-a intentat presedintelui, in 2000.

"Am avut cu el si niste incidente personale. In 2000 l-am dat in judecata, a venit si si-a cerut iertare la proces, dupa care a zis: 'Vedeti, si-a retras Vosganian actiunea, deci am avut dreptate'. Cu totul incorect. Deci am aceasta experienta. Relatiile mele cu Traian Basescu pot face subiectul unei teze la facultatile de profil psihic", adauga acesta.

Intrebat daca nu-l va ierta niciodata pe Traian Basescu, liberalul armean raspunde: "Ierti atunci cand esti convins ca nu se mai intampla a doua oara".

Vosnanian s-a suparat pe presedintele Romaniei si atunci cand seful statului i-a spus medicului care l-a tratat ca este "primul armean bun".

"Cand insa incerci sa ma distrugi aproape fizic in chestiunea cu comisariatul (Traian Basescu s-a opus numirii sale in functia de comisar european - n.red.) sau cand iesi la televizor si spui nazbatii ca eu in secret am semnat contracte cu baietii destepti sau imi jignesti tot neamul spunandu-i medicului care te-a salvat ca-i primul armean bun... Ma intreb ce-ar fi spus omenirea daca spunea asta unui evreu.(...)Daca omul acela era evreu si-i spunea 'esti primul evreu bun', astazi Traian Basescu vindea in Piata Matache", mai spune presedintele Uniunii Armenilor din Romania.

Varujan Vosganian mai povesteste ca Traian Basescu l-a "vorbit de rau" la presedintele Comisiei Europene, atunci cand a fost propus pentru postul de comisar european.

"Eu, cand am fost la Bruxelles - acum au trecut anii, putem s-o spunem - dl Barroso personal mi-a spus ca presedintele a uneltit impotriva mea. A fost o situatie halucinanta. M-a intrebat: 'In ce relatii sunteti cu presedintele Romaniei?' Am zis: 'In relatii foarte bune. M-a felicitat in fata natiunii'... 'Ciudat', mi-a spus, "presedintele mi-a facut o cu totul alta impresie despre dvs. I-am zis: 'Domnule presedinte Barroso, exista inregistrari'.

Mi-a zis: 'Puteti sa mi le dati?' In fata lui l-am sunat pe Calin Tariceanu. Care a vorbit la Pro TV si a luat caseta cu palaria mea si a trimis doi avocati la arhive ca sa scoata cererea de iertare a lui Traian Basescu din anul 2000 in procesul cu mine.

Vosganian, atac la Basescu: Presedintele crede ca simbolizeaza Romania, Vestul si Justitia

Deci primul ministru al Romaniei s-a dus sa-i arate lui Barroso ca, de fapt, eu cu presedintele n-am nimic, presedintele are ceva cu mine. Deci am ajuns aici, eu, ca reprezentant al natiunii, am fost la Bruxelles ca prima propunere de comisariat, iar presedintele meu uneltea impotriva mea. Iar acum, daca va dati seama cam cum sunt relatiile dintre domnii Basescu si Barroso, va dati seama in ce obstacol am fost pus", a povestit Vosganian episodul esecului mutarii la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Varujan Vosganian Traian Basescu, #Vosganian comisar european Barroso, #Vosganian relatie Basescu , #PNL