Vosganian: PSD e pregatit sa largeasca baierele pungii

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 13:00
1988 citiri
Vosganian: PSD e pregatit sa largeasca baierele pungii
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, afirma ca PSD se pregateste sa "deschida baierele pungii" Guvernului pentru a castiga alegerile prezidentiale, in conditiile in care rezultatele obtinute la alegerile europarlamentare, dupa doi ani de guvernare, nu au fost multumitoare.

"Investitiile nu au fost stimulate, numarul locurilor de munca - exceptand unele efecte sezoniere - nu a crescut, administratia locala a fost vlaguita, iar nivelul de trai se uita nemiscat si nedumerit la stirile privind cresterea economica. Guvernul a tinut sever cheltuielile, punand pe primul plan mentinerea echilibrelor bugetare si stabilizarea datoriei publice. Buna si asta. Numai ca o buna guvernare inseamna o viata mai buna si nu cifre mai bune. Cifrele nu pot tine loc de bunastare", a comentat pe blog Varujan Vosganian.

In context, acesta a mai remarcat un lucru: "in ciuda faptului ca PSD, cat timp a fost la guvernare, nu s-a preocupat niciodata in mod serios de cresterea pensiilor, majoritatea pensionarilor voteaza neabatut cu PSD".

Varujan Vosganian spune ca asistam la o "schimbare de stil", PSD militand acum pentru reducerea CAS, o masura de dreapta.

"PSD este, asadar, pregatit sa largeasca baierile pungii. Riscant, fara o crestere corespunzatoare a veniturilor bugetare. Imprevizibil, fara o strategie de dezvoltare pe termen mediu a economiei. Periculos, fara transparenta", spune Vosganian, cerandu-le colegilor din PNL sa monitorizeze cu atentie activitatea Guvernului Ponta in urmatoarea perioada.

Reducerea CAS, un circ pe scena politica: Partidele una zic si alta fac

Premierul Victor Ponta a anuntat saptamana trecuta ca reducerea CAS cu 5% va fi aplicata de la 1 octombrie, in ciuda opozitiei delegatiei Fondului Monetar International (FMI). Proiectul ar urma sa fie trimis, miercuri, in Parlament.

Ponta trimite miercuri reducerea CAS in Parlament. De ce asteapta un vot in unanimitate

In acelasi timp, social-democratii au votat, marti, impotriva proiectului initiat de PDL inca din 2013, prin care se cerea aceeasi reducere a CAS cu 5% la angajator, iar Klaus Iohannis si Catalin Predoiu, doi dintre liderii Opozitiei, au afirmat ca masura anuntata de Victor Ponta are caracter electoral.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vosganian PSD reducere CAS, #Vosganian pensii PSD, #Vosganian Ponta reducere CAS , #PNL