Vosganian, propus pentru premiul Nobel: Dumnezeu sa-l odihneasca pe Mandela

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 08:38 4940 citiri
Foto: Arhiva

Varujan Vosganian a anuntat ca a fost propus pentru premiul Nobel. Ministrul le-a multumit celor care ii apreciaza lucrarile dar a spus ca nu crede ca ar putea castiga.

"Vreau sa multumesc tuturor celor care au vorbit ieri (miercuri n.red.), de la cei care au spus pentru prima oara un lucru pe care nu l-am spus, ca ma aflu pe lista propusilor pentru premiul Nobel (pentru literatura - n.red.), am fost propus de organizatii de scriitori din trei tari, care au trimis laudatio si m-au intrebat daca sunt de acord. Probabil ca in clasa politica romaneasca e un caz fara precedent, in care un om politic roman este propus la premiul Nobel. Sigur ca nu o sa iau premiul Nobel. Nu o sa iau premiul Nobel pentru pace, mai ales ca sunt complotist. Numai Nelson Mandela a luat premiul Nobel, dupa ce a fost complotist. Dumnezeu sa il odihneasca!", a declarat Varujan Vosganian, potrivit site-ului vosganian.ro.

La replica reporterului care i-a amintit ministrului ca Nelson Mandela nu a murit, Varujan Vosganian s-a corectat: Dumnezeu sa il tina!

Varujan Vosganian este autorul volumului "Cartea soaptelor", aparut in anul 2009 la Editura Polirom. Cartea a primit premiul "Ion Creanga" al Academiei Romane, premiul "Cartea anului 2009", "Premiul revistei Convorbiri literare", "Marele Premiu pentru Proza - Trofeul Mihail Sebastian" si "Premiul revistei Observator cultural pe anul 2009". Volumul a fost tradus si publicat si in strainatate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News