Vosganian: Ponta nu m-a vrut in preajma. In cazul meu, instanta nu se va pronunta niciodata

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 13:57
3365 citiri
Vosganian: Ponta nu m-a vrut in preajma. In cazul meu, instanta nu se va pronunta niciodata
Foto: B1 Tv

Ministrul demisionar al Economiei si senatorul PNL Varujan Vosganian si-a facut marti bilantul, inserand, insa, si multe acuzatii si nemultumiri legate atat de activitatea procurorului care ii instrumenteaza cazul, precum si a premierul Victor Ponta care nu si-a sprijinit propriul ministru.

Cat despre colegul de guvern si alianta, Liviu Dragnea, vizat si el intr-un dosar, Vosganian sustine ca, diferenta dintre el si vicepremier este ca instanta nu se va pronunta niciodata in cazul sau.

"Am avut o colaborare foarte buna cu domnul Dragnea si va marturisesc ca am un sentiment fata de el. E mai mult decat un coleg de alianta, e un sentiment de prietenie intre noi, am compansiune fata de el.

Liviu Dragnea, trimis in judecata: PSD acuza ca e dosar politic, PDL lauda justitia independenta

Diferenta dintre noi doi este ca putem astepta decizia instantei in cazul lui Dragnea, insa la mine ea nu se va pronunta niciodata, asa ca haideti sa ii dam o sansa lui Dragnea", a precizat ministrul demisionar al Economiei, intr-o conferinta de presa.

El a invocat legislatia europeana din ultimele decade, care spune ca cel care separa intre responsabilitatea politica si penala este Parlamentul, presedintele sau regele, in functie de tara si perioada, sustinand ca legea spune ca demnitarul care trebuie sa isi apare demnitatea in fata Senatului se bucura de aceleasi drepturi.

"Daca procurorul era atat de curios sa afle adevarul, de ce din 7 ianuarie 2012, cand am tinut sa fiu audiat, si pana astazi, nu m-a chemat nimeni la Parchet? Va intreb eu asa. Amintiti-va de alte cazuri celebre: Hercule Poiroit, comisarul Maigret, locotenentul Colombo, ce faceau ei atunci cand vroiau sa afle adevarul? Vorbeau cu suspectul. Adica chiar pe procuror nu l-a interesat, cand a vazut ca am documente, sa vada despre ce documente este vorba? Pai crezi ca procurorul mai putea sa spuna ce a spus legat de grupul infractional, daca ii dadeam eu documentele, ca altfel nu mai putea sa zica ca nu le stie. (...)

E corect ca un rechizitoriu sa omita atatea documente, chiar procurorul nu stia ca a doua nota a fost facuta de Dacian Ciolos, ca au fost ample miscari de protest care au fortat decizia mea? Nu stia ca toate combinatele si-au platit datoriile? Putea sa ceara documente la Romgaz, dar e vina procurorului ca a ascuns documente", a sustinut Varujan Vosganian, intr-o conferinta de presa.

Vosganian, atac la Ponta

In conferinta de presa organizata marti, Vosganian l-a atacat pe premierul Victor Ponta.

"Am trimis demisia mea azi. Victor Ponta nu s-a simtit niciodata in largul lui cu mine in preajma. Am decis sa renunt la portofoliul de ministru pentru ca nu voiam sa complic situatia Guvernului", a marturisit senatorul PNL.

De asemenea, el a motivat decizia de a nu renunta si la functia din Parlament prin faptul ca a fost trimis in Senat de catre oameni care au crezut in el si ca vrea sa isi ajute partidul in cadrul alegerilor europarlamentare.

"Am un colegiu fata de care m-am obligat sa ajut niste oameni care au nevoie de mine. In Senat m-au trimis alegatorii (...) Nu mi-am dat demisia de la tribuna Parlamentului pentru ca ar fi fost ciudat sa fac acest lucru in fata celor care m-au sustinut", a punctat ministrul demisionar.

In plus, Vosganian a precizat ca premierul si aliatul sau Crin Antonescu nu au discutat cu el despre succesorul la Ministerul Economiei, insa nu va da detalii despre acea discutie.

"Nu e bine sa fac public ce s-a intamplat fara acordul celuilalt, nu o sa scriu asta pe blog, dar se va afla. Demisia mea rezolva si alte probleme", a adaugat senatorul PNL.

Senatul a respins, luni, cererea DIICOT de urmarire penala in cazul senatorului Varujan Vosganian, astfel ca liberalul si-a pastrat imunitatea. Votul a fost secret, cu bile. Au fost prezenti 174 de senatori, dintre care doar 151 si-au exprimat votul. 25 de voturi au fost pentru inceperea urmaririi penale, in timp ce 126 au fost impotriva. Varujan Vosganian a fost acuzat de subminarea economiei, alaturi de Adriean Videanu.

Dupa decizia senatorilor, Vosganian le-a multumit pentru votul lor de incredere si a precizat, totodata, ca daca se va considera ca ajuta la imagine, atunci isi va da demisia de onoare. Cateva ore mai tarziu, Vosganian si-a anuntat demisia din fruntea ministerului.

Vosganian isi pastreaza imunitatea: Sunt pregatit sa-mi dau demisia de onoare

Dosarul in care DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Videanu si Vosganian este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
#Vosganian pronunta instanta, #Vosganian bilant minister, #Vosganian atac Ponta , #ministrul Economiei