Vosganian: PNL trebuie sa iasa din psihoza partidului mic

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 21:45
1539 citiri
Vosganian: PNL trebuie sa iasa din psihoza partidului mic

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a sustinut, miercuri seara, la evenimentul de lansare al Editurii Liberale, ca PNL trebuie sa iasa din "psihoza partidului mic", apreciind ca un partid devine parte a destinului tarii sale daca trece de frontiera dintre spatiul politic si spatiul civic.

"PNL trebuie sa iasa din psihoza partidului mic, din psihoza partidului (...) de segment stramt, trebuie sa inceapa sa-si gandeasca existenta dincolo de ciclul electoral. Un partid devine parte a destinului tarii sale in clipa care trece frontiera dintre spatiul politic si spatiul civic si devine parte a societatii civile", a sustinut Vosganian.

Totodata, el a subliniat ca pentru oamenii de drepta cartea si cultura sunt lucruri foarte importante, apreciind ca "peretii politicii romanesti ar ramane goi daca ar fi inlaturati oamenii de cultura din politica".

"Pentru a face acest lucru este nevoie ca un astfel de partid sa-si dezvolte institutii care au un ritm mai ample si printre ele, mai ales pentru noi, oamenii de dreapta, cartea, cultura sunt lucruri foarte importante.

Noi neglijam aceasta dimensiune, daca mergeti intr-un liceu si va uitati la tablouri in laboratorul de istorie si in laboratorul de romana veti descoperi cam aceleasi figuri, daca scoateti din politica romaneasca oamenii de cultura, peretii politicii romanesti raman goi, de la Titu Maiorescu, Tache Ionescu, C.A. Rosetti, pana la Barbu Stefanescu Delavrancea, Nicolae Iorga, Lucian Blaga, Octavian Goga, Spiru Haret, dar cati alti.

Si din pacate dupa razboi, cand cultura a fost dispretuita, a fost folosita ca instrument din partea autoritatii, cand in Romania politica a fost facuta de oameni de cultura, Romania a facut politica mare, in clipa in care politicul s-a rupt de cultura si i-a intors spatele, Romania a ratacit in afara propriei istorii", a mai sustinut acesta.

Vicepresedintele liberal a mai mentionat ca "a fi un om de cultura nu inseamna neaparat sa fii creator de cultura, a fi om de cultura inseamna ca inaltimea cartilor pe care le-ai citit sa fie mai mare decat inaltimea scaunului pe care stai".

"Tinerii de azi au nevoie de modele, din pacate noi, cei care traim astazi nu ne putem asuma acest rol, poate ca noi nu am fost in stare sa vedem modele de care au nevoie, ele exista insa in cultura romaneasca, exista in traditia politica, in traditia PNL, in traditia martirului romanesc si trebuie sa ne intoarcem la ele pana cand vom reusi sa cladim propriile modele, cand ne vom recastiga dreptul la legenda", a conchis Vosganian.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Varujan Vosganian lansare editura, #Vosganian PNL partid mic , #PNL