Vosganian participa la protestele din fata Palatului Cotroceni

Miercuri, 29 August 2012, ora 18:33
3238 citiri
Vosganian participa la protestele din fata Palatului Cotroceni
Foto: Antena 3

Cateva zeci de persoane participa si miercuri seara la un protest in fata Palatului Cotroceni, fiind nemultumiti de intoarcerea lui Traian Basescu in functia de presedinte. Printre acestia se numara si senatorul PNL Varujan Vosganian.

Vosganian participa la manifestatie in semn de sustinere pentru colegul sau, senatorul Ioan Ghise.

"Nu ne putem impaca cu faptul implinit. Ce rost are gestul lui Ghise? In opinia mea, este un gest de constiinta, daca acest cuvant mai inseamna ceva azi", a declarat fostul ministru de Finante, miercuri dupa-amiaza, din fata Palatului Cotroceni, fiind inconjurat de zeci de manifestanti cu pancarte.

Vicepresedintele PNL anuntase pe blogul personal, miercuri, ca va trece in cursul zilei pe la Palatul Cotroceni sa-i adreseze lui Ioan Ghise "cateva cuvinte de imbarbatare".

Vosganian: Ma duc sa-l imbarbatez pe Ghise

Liberalii n-ar sustine protestul lui Ioan Ghise, din fata Cotrocenilor

"Acest cvorum a fost stabilit in dispret fata de realitatile romanesti si jurisprudenta romaneasca si europeana", a subliniat Vosganian.

Acesta a dezvaluit ca, inainte de a ajunge in fata Palatului Cotroceni, a fost la sediul PNL si a informat in legatura cu gestul sau.

"Argumentul pe care l-am prezentat colegilor mei, care nu au avut nicio atitudine contrara, a fost acela ca initiativa lui Ghise merita mai multa atentie in Parlament si o dezbatere scrisa. Erau acolo lucruri care meritau toata atentia, a specialistilor si a oamenilor politici", a declarat liderul liberal, care a completat ca niciunul dintre colegii de partid nu a incercat sa il convinga sa nu vina la protest.

"Fiecare face in asa fel cum crede. Nu indemn pe altii sa vina, am venit eu aici. Cred ca este pentru alti romani un semnal ca atitutinea civica isi gaseste locul pretutindeni, mai ales unde se comit nedreptati", a mai spus Varujan Vosganian.

"Singurul lucru care se poate face cu inima deschisa este recursul la morala. Este o arma puternica care a mai functionat si in ianuarie. Nu am contat nici pe sensibilitatea lui Emil Boc, nu contam nici pe sensibilitatea lui Traian Basescu", a conchis vicepresedintele PNL.

Protest anti-Basescu la Cotroceni: Se apara Rosia Montana si Cupru Min

Senatorul Ioan Ghise, om-sendvis in fata Cotrocenilor .

Senatorul PNL Ioan Ghise a fost una dintre cele mai puternice voci din mediul USL impotriva deciziei CCR de invalidare a referendumului si, implicit, impotriva presedintelui Traian Basescu.

Mai mult, Ghise a protestat la Palatul Cotroceni, purtand un costum de sendvis, cu doua coli din carton pe care scria cu un marker negru "Poporul a decis, Basescu e demis!" si "Poporul roman este suveran".

In timpul citirii deciziei CCR in plenul Parlamentului, Ghise a sustinut ca CCR nu are cum sa decida ea intoarcerea presedintelui, ca hotararea Curtii Constitutionale nu este executorie si in consecinta a pregatit un proiect de hotarare a Parlamentului prin care se constata ca Traian Basescu a fost demis de popor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Varujan Vosganian protest Palatul Cotroceni, #proteste anti Basescu Cotroceni, #Ghise proteste Palatul Cotroceni , #PNL