Vosganian: Oltchim ar fi trebuit sa intre in insolventa in anii 2009 - 2010

Marti, 05 Martie 2013, ora 11:27
1728 citiri
Vosganian: Oltchim ar fi trebuit sa intre in insolventa in anii 2009 - 2010
Foto: gov.ro

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea ar fi trebuit sa intre in insolventa din al doilea semestru al anului 2009, sau inceputul anului 2010, a declarat, marti, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la o conferinta de specialitate.

"Din a doua jumatate a anului 2007 au inceput problemele la Oltchim, chiar daca la sfarsitul anului 2008 veniturile companiei erau de aproape 2 miliarde lei. Din a doua jumatate a anului 2009 problemele s-au agravat, astfel incat la sfarsitul anului sau cel mai tarziu la inceputul lui 2010 ar fi trebuit ceruta insolventa la Oltchim. De altfel, am gasit o nota a conducerii prin care ei solicitau Guvernului, de la sfarsitul lui 2009, intrarea in insolventa", a spus Varujan Vosganian.

Conform ministrului Economiei, Oltchim nu poate fi salvat pe termen scurt numai cu finantare din afara. Ministerul Economiei trebuie sa gaseasca bani de la banci pentru platirea datoriilor la curentul electric, dar si traderi care sa faca rost de materia prima.

Vosganian: FMI este sceptic fata de reusita de privatizare a Oltchim

"Oltchim este cutia neagra a tranzitiei. Daca dorim sa explicam intr-o zi de ce managementul privat este mai bun decat cel de stat atunci Oltchim este cel mai bun studiu de caz. Cand vorbesc de insolventa vorbesc de cea urmata de restructurare si revitalizare", a spus Varujan Vosganian.

Administratorii judiciari de la Oltchim vor prezenta, pe 12 martie, un raport detaliat in legatura cu cauzele care au dus la situatia de la Oltchim, iar in aprilie va fi convocata adunarea creditorilor carora li se va prezenta planul de redresare si care are in vedere salvarea combinatului prin privatizare.

Potrivit ministrului Economiei, Oltchim va avea, pana cel tarziu pe 15 martie, un nou director general, persoana urmand sa fie din afara companiei.

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA.

Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Oltchim intrare insolventa 2009, #Vosganian intrare insolventa Oltchim, #Vosganian insolventa Oltchim, #Vosganian Oltchim , #ministrul Economiei
Comentarii