Vosganian: Nu vindem Cupru Min. La Oltchim primim oferte aproape zilnic

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 23:07
1509 citiri
Vosganian: Nu vindem Cupru Min. La Oltchim primim oferte aproape zilnic

Ministrul Economiei Varujan a vorbit, miercuri seara, despre situatia economiei romanesti, despre scaderea TVA-ului la paine, dar si despre marile investitii aflate printre prioritatile Guvernului.

"Din declaratia de astazi (miercuri, n.red.) a premierului rezulta ca mare parte din producatori au coborat pretul la paine, dar este si un procent care nu este mai mare de 20% care nu au redus inca pretul la paine. Am convenit impreuna cu colegii din PSD cu privire la reducerea contributiei la asigurari sociale si ramane in continuare obiectiuvul cu TVA, pe care vrem sa il aducem inapoi la nivelul din 2008.

Vom prezenta o lista de mari investitii. Poate ar trebui sa-i invitati pe colegii mei, domnul Sova si domnul Nita, care au avut o discutie cu domnul Ponta in acest sens. In legatura cu mine, pornind de la investitii si terminand la infrastructura, lucrurule sunt publice.

De exemplu, la Cupru Min avem trei dintre cei ma importanti traderi din domeniu. Cupru Min nu-l vindem, acolo facem atragere de investitii, iar la Oltchim aproape zilnic avem mari ofertanti, astazi a venit o firma din Rusia, ieri am avut un fond american si care poate indeplinesc cerintele noastre privind capitalul disponibil", a explicat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la Romania TV.

Ministerul Economiei a primit 10 oferte pentru Oltchim si cate 6 pentru Cupru Min si Plafar

De asemenea, Vosganian a vorbit si despre proiectele de investitii ale Romaniei, despre scaderea TVA-ului la paine, cat si despre proiectele de industrializare din domeniul privat, adaugand ca "nu este doar ministrul Oltchimului, ci si al Renault-ului".

"Industria si exporturile ele sunt cele care au sustinut cresterea economica din ultimul an si cele care o sa aigure cresterea produsului intern brut de peste 2 la suta.

In ceea ce priveste cresterea nivelul de trai, cifrele arata ca ar fi crescut usor, dar eu cred ca la interior, la nivelul sperantelor romanilor este putin si de aceea ei cred ca lucrurile nu merg. Cel putin nu cu viteza cu care ar trebui sa mearga si nemultumirea asta este un fenomen real.

As putea sa va dau cifre, sa va spun ca s-au facut o suta si ceva de mii de locuri de munca, dar eu cred ca n-ar folosi la nimic, pentru ca n-am putea convinge in cinci minute ca lucrurile stau altfel decat cum cred ei", a mai spus Varujan Vosganian, miercuri seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Vosganian mari investitori Oltchim, #Vosgaanian vanzare Cupru Min, #economie mari proiecte investitii , #ministrul Economiei