Vosganian nu mai vrea sa auda de "porci care se ingrasa in Parlament": Tinerii sa nu se contamineze de la naravurile noastre

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 13:422912 citiri
Vosganian nu mai vrea sa auda de "porci care se ingrasa in Parlament": Tinerii sa nu se contamineze de la naravurile noastre

Sedinta cu scantei, miercuri, la dezbaterile din cadrul comisiilor reunite de buget-finante. Varujan Vosganian i-a cerut deputatului USR Claudiu Nasui sa nu mai justifice expresii precum "porcii care se ingrasa in Parlament" si "suse ordinare" prin faptul ca parlamentarii cu experienta folosesc un astfel de limbaj.

Discutia a pornit de la un amendament prin care USR dorea intreruperea finantarii de la buget pentru Academia Oamenilor de Stiinta, denumita "sinecura ordinara" de catre Claudiu Nasui in cadrul dezbaterilor. Amendamentul a fost respins.

Un parlamentar PSD i-a cerut deputatului USR sa nu mai foloseasca un astfel de limbaj, iar Nasui a spus ca trebuie aplicat acelasi standard si la parlamentarii puterii, nu doar la cei din opozitie. "Daca vreti sa ridicam standardul, incepeti cu colegii dumneavoastra, care atunci cand intrebam cine o sa cumpere apa grea, spuneau Soros. Aplicati aceleasi standarde si membrilor PSD", a replicat Nasui.

Varujan Vosganian, deputat ALDE, a intervenit in discutie si i-a reprosat lui Claudiu Nasui ca justifica limbajul folosit prin faptul ca si ceilalti parlamentari, cu experienta, vorbesc la fel. "Inteleg sa fie un repros pentru noi, care suntem inraiti aici in Parlament. Nu mi se pare normal ca un om tanar (...) sa se comporte asa, spunand ca si cei cu experienta se comporta asa. Daca si tinerii se contamineaza de la naravurile noastre, nu ajungem nicaieri. Va rog eu, nu mai justificatii chestii cu porcii care se ingrasa in Parlament si cu susele ordinare prin faptul ca cei pe care i-ati gasit in Parlament folosesc un astfel de limbaj", a spus Vosganian.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii