Vosganian: Mai ramane sa mi se ceara demisia pentru infrangerile de la Razboieni si Jiliste

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 18:45
1860 citiri
Vosganian: Mai ramane sa mi se ceara demisia pentru infrangerile de la Razboieni si Jiliste
Foto: Epoch Times

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, este deranjat ca i se cere prea des demisia, sustinand ca faptele imputate nu tin de atributiile sale. "Mai ramane sa mi se ceara demisia pentru infrangerile de la Razboieni si Jiliste, ori pentru dezastrul de la Turtucaia", spune ironic Vosganian.

"Gasesc intruna cate un junalist sau cate un parlamentar care imi cere demisia. Unul zice sa plec pentru ca salariatii de la Metchel nu-si iau banii. Altul zice sa plec pentru ca am intervenit ca salariatii de la Metchel sa-si ia banii.

Nici nu-mi luasem bine ministerul in primire ca grupul deputatilor PDL imi cerea demisia - printr-o motiune, fireste - pentru dezastrul de la Oltchim. Un jurnalist de la Realitatea imi cerea demisia pentru ca dl Gh. Piperea e administrator judiciar la acelasi Oltchim. Dna Ritzi zice sa plec pentru ca termocentrala de la Mintia vinde carbunele prea scump. Dna Vass, pentru ca electricitatea e prea scumpa in Romania.

Culmea culmilor, azi revista Catavencu zice sa plec nu doar de la guvernare, ci chiar din PNL, pentru ca am scris libretul poemului simfonic 'Visatorul trezit' care tocmai a fost prezentat la Opera (!)", se plange Varujan Vosganian pe blog.

Andreea Paul: Vosganian si Nita trebuie demisi

Ministrul Economiei sustine ca buna parte dintre faptele imputate nici macar nu intra in atributiile sale.

"Aceste chestiuni nu sunt, institutional vorbind, in responsabilitatea mea, dar asta nu are, nu-i asa, nicio importanta. A devenit un sport national sa ceri demisia ministrilor. Pe vremuri era pe la Gara de Nord un panou urias pe care scria 'Nici o zi fara peste oceanic'.

Astazi, locul pestelui oceanic l-a luat demisia ministrilor, de preferinta liberali. Cei care au stricat pana acum au stat bine mersi in functie. Cei care vor sa repare sunt amenintati cu demisia", adauga Vosganian.

In continuare, ministrul Economiei se asteapta la noi motiuni impotriva sa, "ca sa se evite incercuirea de la Cotul Donului".

"Mai ramane sa mi se ceara demisia pentru infrangerile de la Razboieni si Jiliste, ori pentru dezastrul de la Turtucaia. Rog parlamentarii respectivi sa se grabeasca cu motiunea, ca sa evite, prin fortarea demisiei mele, incercuirea de la Cotul Donului", concluzioneaza ironic Vosganian.

O.A.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Varujan Vosganian demisie, #Varujan Vosganian ministrul Economiei, #Varujan Vosganian motiune PDL , #ministrul Economiei
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Chiar așa! Vosganian răspunde doar de PLaFAR care merge foarte bine.