Vosganian: Ma duc sa-l imbarbatez pe Ghise

Miercuri, 29 August 2012, ora 15:54
2834 citiri
Vosganian: Ma duc sa-l imbarbatez pe Ghise
Foto: Inpolitics

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a informat, miercuri, ca nu stie care este parerea publicului larg, insa el se va duce la Palatul Cotroceni si-i va adresa cateva vorbe de imbarbatare senatorului Ioan Ghise.

"Nu stiu ce credeti voi, dar eu am sa trec astazi pe la Palatul Cotroceni, sa-i adresez lui Ioan Ghise cateva cuvinte de imbarbatare", a notat Vosganian, pe blogul personal.

Senatorul PNL Ioan Ghise a fost una dintre cele mai puternice voci din mediul USL impotriva deciziei CCR de invalidare a referendumului si, implicit, impotriva presedintelui Traian Basescu.

Mai mult, Ghise a protestat la Palatul Cotroceni, purtand un costum de sendvis, cu doua coli din carton pe care scria cu un marker negru "Poporul a decis, Basescu e demis!" si "Poporul roman este suveran".

Senatorul Ioan Ghise, om-sendvis in fata Cotrocenilor .

In timpul citirii deciziei CCR in plenul Parlamentului, Ghise a sustinut ca CCR nu are cum sa decida ea intoarcerea presedintelui, ca hotararea Curtii Constitutionale nu este executorie si in consecinta a pregatit un proiect de hotarare a Parlamentului prin care se constata ca Traian Basescu a fost demis de popor.

El a sustinut ca, in opinia sa, Curtea Constitutionala si-a depasit atributiile, precizand ca prin Constitutie CCR nu are competente de drept comun. "Din perspectiva temeiniciei hotararii, aici este o discutie de purtat si precizarea este ca hotararea Curtii nu este executorie. Doar deciziile Curtii sunt executorii pentru ca se refera la constitutionalitate. Hotararile Curtii sunt date in constatare ceea ce este o mare diferenta.

Ghise a punctat ca "Parlamentul trebuie sa constate ca presedintele a fost demis de catre popor in concordanta cu articolul 10 din legea referendumului. (...) Eu am proiectul, trebuie sa il puna pe ordinea de zi sau sa nu il puna, depinde cum decide plenul", a conchis acesta.

S.R.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Ghise Varujan Vosganian protest Cotroceni, #Ghise protest CCR referendum, #Ghise protest Cotroceni , #PNL