Vosganian: Liderii PNL se irosesc in replici taioase, ceea ce da un respiro lui Boc

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 14:33
1436 citiri
Vosganian: Liderii PNL se irosesc in replici taioase, ceea ce da un respiro lui Boc

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian critica liderii PNL care se "irosesc in replici taioase", fara sa-l numeasca pe Crin Antonescu, dar puncteaza ca acest gen de atitudine, combinata si cu calculele PSD, nu face decat sa-i dea Guvernului Boc un moment de respiro si sa-l mentina la putere.

"Se pare ca PSD nu vrea sa guverneze pana in 2012. Noi, liberalii, suntem in situatia delicata in care initiativele noastre nu ajung singure. Liderii nostri, avand in fundal impasul strategic, se irosesc in replici taioase care nu fac decat sa adanceasca impasul.

Ceea ce da un respiro Guvernului Boc si lasa fara obiect indemnurile obsedante pe care le aud de peste tot: 'Scapati-ne de ei!' Ca sa putem scapa de ei, trebuie, mai intai, sa scapam de propriile ezitari si ambiguitati", este concluzia analizei pe care o face Varujan Vosganian intr-o postare pe blog.

Potrivit liberalului, societatea romaneasca este "intr-adevar intr-un impas dramatic". "In Parlament nu exista nici majoritate, nu exista nici minoritate de blocaj. Nu mai avem Guvern, dar nu avem nici alternativa la Guvern. Nu avem proiect de buget pentru anul viitor, dar nici nu au fost votate in Parlament legile in baza carora sa se construiasca bugetul. N-avem nici de unele, nici de altele. Clasa politica pare sa fi obosit si sa guverneze, si sa se opuna", scrie Vosganian.

Liderul PNL face o trecere in revista a problemelor din Romania. "Emil Cioran spunea asa: Romania trebuie iubita, mai ales atunci cand ii e greu. De mult Romaniei nu i-a fost mai greu decat acum. Cei care iubesc Romania ar trebui sa se incumete sa gaseasca solutia si s-o poarte spre izbavire.

Nu pare ca sunt prea multi care iubesc Romania in sensul pe care il dadea Emil Cioran acestui sentiment. Executia bugetara pe acest an este pusa in pericol. Deficitele structurale ale societatii romanesti, daca socotim modul in care se deruleaza politicile publice, se adancesc. Am ajuns la coada Europei, in curand o sa ajungem de-a dreptul in varful cozii Europei.

Produsul Intern Brut pe locuitor s-a injumatatit in doi ani si investitiile straine au scazut la o treime. Datoria publica se dubleaza. Unde o sa ajungem?", se intreaba liberalul.

"Aceste cuvinte par ciudate, venind din partea unui membru al clasei politice. Nu sunt, daca te gandesti ca ele sunt expresia unei viziuni individuale, ori in politica optiunile personale nu ajung. E nevoie de o fotografie de grup. Asadar, de o asumare colectiva", considera Vosganian.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Varujan Vosganian, #Vosganian PNL replici, #Vosganian Boc respiro , #stiri Varujan Vosganian