Vosganian le face o propunere-surpriza pesedistilor

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 21:01 3917 citiri
Foto: arq.ro

Senatorul liberal Varujan Vosganian propune conducerilor PSD si PNL sa ia in considerare candidatura pe lista comuna la alegerile europarlamentare de anul viitor, atentionand asupra faptului ca o confruntare electorala ar putea fi periculoasa.

"De la bun inceput mi-am manifestat neincrederea fata de initiativa - anuntata initial de PSD, mi se pare - de a candida pe liste separate. Nicio coalitie nu a rezistat pana acum unei asemenea incercari. Imi amintesc modul lamentabil in care a esuat alianta PSD - PDL, in preajma alegerilor prezidentiale din anul 2009.

Inevitabil, fiecare partid, aflat in febra electorala, isi va face campanie si, la fel de inevitabil si in buna traditie romaneasca, o va face in dauna celorlalte partide. Inclusiv a aliatilor de la guvernare. Ceea ce pentru actul guvernarii, inca in cautarea drumului propriu, ar fi deosebit de periculos", scrie Varujan Vosganian pe blog.

In plus, acesta considera ca "o candidatura pe liste comune ar opri si nesfarsita discutie privind candidatul USL la presedintia Romaniei".

Varujan Vosganian ii atentioneaza pe partenerii de la PSD ca "niciun partid nu ar putea guverna singur".

"In situatia in care se afla Romania in prezent, nu ne putem permite luxul unui Guvern minoritar, sustinut tacit in Parlament de o majoritate de stransura ori de migratii politice", crede Varujan Vosganian, pana de curand ministru in Guvernul Ponta.

PSD a anuntat in urma cu mai multe luni ca va candida separat de PNL la alegerile europarlamentare din mai 2014, argumentul principal fiind acela ca cele doua partide fac parte din familii politice europene diferite.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News