Vosganian: Judecatorii CCR trebuie sa raspunda acuzatiilor privind conflictele de interese

Sambata, 25 August 2012, ora 13:53
4194 citiri
Vosganian: Judecatorii CCR trebuie sa raspunda acuzatiilor privind conflictele de interese

Fostul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, le cere public judecatorilor Curtii Constitutionale sa raspunda acuzatiilor privind conflictele de interese in care se afla.

Intr-o postare pe blog, Vosganian face trimitere la Augustin Zegrean, presedintele CCR, si la judecatorii Petre Lazaroiu si Aspazia Cojocaru, ca fiind in conflic de interese, dand exemple mai multe informatii aparute in presa de-a lungul timpului.

"In ultimele zile, informatiile privind posibilele conflicte de interese ale catorva dintre judecatorii Curtii Constitutionale devin tot mai numeroase. Sunt acuzatii deosebit de grave. Daca ele au macar un sambure de adevar, atunci inseamna ca votul acestor judecatori este viciat si ca ei ar fi trebuit sa se recuze inaintea votului", scrie liberalul pe blogul sau.

Vosganian ii cere presedintelui CCR sa raspunda acuzatiilor potrivit carora ar primi de la statul roman o pensie de handicap.

"Avem un judecator care primeste pensie de handicap si totusi ocupa una dintre cele mai inalte demnitati ale statului, cea de presedinte al CCR. Este adevarat, domnule judecator, ca primiti aceasta pensie?", mai scrie Vosganian.

Referindu-se la Petre Lazaroiu, Vosganian noteaza ca "are o biografie comuna cu cea a presedintelui suspendat"

"Un alt domn judecator are o biografie comuna cu cea a presedintelui suspendat. O biografie intesata de decizii suspecte, controversate, cu favorizarea reciproca a celor doi colaboratori si impotriva interesului public. Ca si in cazul precedent, si acest domn judecator a avut, potrivit datelor oferite, inlesniri financiare din colaborarea laborioasa, in calitate de avocat, cu Ministerul Transporturilor. Dupa 2005, fireste. Nu ne mai spuneti odata, domnule judecator, povestea acestei biografii comune, traite de dumneavoastra si de Traian Basescu, pe rand, primar general, presedinte si fost ministru al transporturilor si, apoi, presedinte suspendat?", se intreaba Vosganian.

Nu in ultimul rand, fostul ministru noteaza ca Aspazia Cojocaru are o "biografie demna de misterele Parisului"

"O doamna judecatoare are o biografie demna de misterele Parisului. Suspiciuni legate de condamnari pentru contrafacere de diplome, altele legate de colaborarea cu fosta Securitate ori de inlesniri procedurale si financiare pentru membri ai familiei sale. Nu ne spuneti si noua, doamna judecator, de ce ati ascuns toate aceste lucruri pana acum? Si cat de mult au contat ele in schimbarea atitudinii Dvs legate de referendum?", a mai precizat liberalul.

In incheiere, Vosganian mentioneaza ca "oricine poate decide cum doreste, daca el singur trage consecintele faptelor sale".

"Atunci cand decide pentru un popor intreg si, mai ales, impotriva vointei acelui popor, atunci acele milioane de oameni trebuie sa stie ca el a hotarat numai cu credinta in adevar si in dreptate si nu ademenit de tentatii ori bantuit de tot felul de spaime", conchide Varujan Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Varujan Vosganian, #judecatori CCR, #conflicte interese , #stiri Varujan Vosganian