Vosganian isi face bilantul la Economie: Am salvat companii de la moarte si am purtat noroc poporului

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 15:47
1952 citiri
Vosganian isi face bilantul la Economie: Am salvat companii de la moarte si am purtat noroc poporului
Foto: B1 Tv

Ministrul demisionar al Economiei, liberalul Varujan Vosganian, a facut, marti, bilantul activitatii sale la conducerea institutiei, precizand ca a salvat companii de la moarte sigura, cum ar fi Oltchim, si ca a purtat noroc poporului roman.

"Dupa noua luni de mandat pot sa fac un scurt bilant. In principiu, mandatul meu a avut trei directii: strategica, manageriala si diplomatica. In ceea ce priveste directia strategica, Ministerul Economiei si-a indeplinit obiectivele. Am terminat strategia de competitivitate si am inaintat-o primului-ministru. Aceasta a stat la baza strategiei de absorbtie a fosndurilor.

Strategia de industrializare este aproape gata, ea trebuie finalizata in noiembrie. Aceasta cuprindea o serie de prevederi pentru care trebuia sa luam si opinia procuraturii, pentru ca contineau niste scheme care ar fi putut fi percepute ca subminarea economiei. Sper ca succesorul meu e la fel de curajos ca mine, trebuie sa stai drept si sa nu-ti pese ca alti taie stramb", a precizat Varujan Vosganian, intr-o conferinta de presa.

Vosganian: Ponta nu m-a vrut in preajma. In cazul meu, instanta nu se va pronunta niciodata

El a adaugat ca Ministerul Economiei a avut cateva dosare foarte dificile, care au inceput sa se inchida unul cate unul.

Vosganian a mentionat ca Oltchim a avut pierderi de 700.000 de euro, in luna august, iar in septembrie e aproape de echilibru. In plus, negocierile pentru privatizare vor incepe in aceasta saptamana, cu companii din Israel, Turcia, Romania si spatiul ex-sovietic.

"Faptul ca l-am luat in moarte clinica din februarie, am marit de 2,5 ori cifra de afaceri, nu mai are pierderi si ca am concluzionat cu Banca Mondiala ca poate fi finantat prin banci este un mare succes al managementului", a afirmat Varujan Vosganian.

In legatura cu diplomatia externa, el sustine ca ministerul si-a facut treaba, avand in vedere ca lasa o crestere de 7% a industriei si de 8% a importurilor.

"Diplomatia economica se va reorienta. Am purtat noroc poporului, ori de cate ori am condus un minister, el a mers bine", a mai sustinut ministrul demisionar.

In ceea ce priveste Remin, Moldomin, UCMR si alte companii, acesta considera ca institutia pe care a condus-o le-a scapat de la o moarte sigura.

"Nu este normal ca in trei ani acest minister sa schimbe sase ministri. Acest minister are nevoie de prestigiu, de stabilitate si de respect. Poate ar trebui sa ne gandim daca nu cumva aceasta ambiguitate in care schimbam ministri nu este cumva o abatere a economiei din drumul ei corect. Faptul ca eu am mai fost ministru mi-a dat o stare de comunicare imediata cu colegii mei", a adaugat Vosganian.

El si-a anuntat, luni, demisia dupa ce Senatul a respins cererea DIICOT de urmarire penala in cazul sau, astfel ca liberalul si-a pastrat imunitatea. Varujan Vosganian a fost acuzat de subminarea economiei, alaturi de Adriean Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Vosganian bilant minister, #Vosganian situatie Oltchim, #Vosganian privatizare Oltchim, #Vosganian noroc popor , #ministrul Economiei